Заставнівщина допомагає сусідам побороти наслідки повені (фото)

 

Доброта, милосердя, взаємовиручка – такими життєвими принципами керуються  керівники Заставнівського району. 

  У теперішній період це особливо помітно. Пандемія кинула виклик владі, а тепер ще і повноводдя спричинене довготривалими зливами додала причин для загартування.

Богу дякувати, Заставнівщину велике лихо оминуло. Звичайно, є намулення та підтоплення городів мешканців району, та загалом  все під контролем.

Сусідам нашим із Кіцманщини пощастило менше. У селах Стрілецький кут та Ревно під намулом опинилися селянські угіддя та садиби,  дороги розмиті, вода  «зайшла» у хати та наповнила підвали. Самотужки впоратися із таким лихом сільчанам не під силу.  Голова Заставнівської районної державної адміністрації Дмитро Козарійчук зініціював надання допомоги сусідам.

  Вже другий день поспіль більше двадцяти мешканців із нашого району розчищають від непотребу нанесеного великими водостоками подвір’я та городи, відкачують воду, допомагають привезти до ладу дороги. Працівники Заставнівського райавтодору, чоловіки із Кадубовецької, Юрковецької та Вікнянської ОТГ працюють швидко та сумлінно.

Доводиться їм і морально підтримувати потерпілих від повені людей. Проведення цих робіт тримає під своїм особистим контролем.  Відрадно, що за життєвими перипетіями та словобрудом є ті,  хто насамперед поціновує людяність.

Значить є у нас майбутнє.



Top