2 липня відбувся Інформаційний вебінар із загальних питань зайнятості

 

2 липня  2020 р. з метою інформування населення  про сучасний комплекс соціальних послуг, які надає служба зайнятості, переваги легальної зайнятості,  в Заставнівській районній філії Чернівецького ОЦЗ відбувся інформаційний вебінар із загальних питань зайнятості.

Провела вебінар провідний фахівець відділу активної підтримки безробітних Леся Олійнич для 7 осіб, що перебувають на обліку у центрі зайнятості.

Профінформатор Леся Олійнич ознайомила присутніх з переліком послуг служби зайнятості, правами та обов'язками безробітних за законами України "Про зайнятість населення" та "Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття" з основами законодавства, яке регламентує сферу зайнятості, роботою служби.

З 2019 року вступив в дію новий  "Порядок реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу", який вніс суттєві зміни у підході надання послуг клієнтам служби зайнятості. З

апроваджується  поглиблений індивідуальний супровід безробітних кар’єрним радником, який є індивідуальним консультантом  у пошуку роботи, плануванні кар’єри та підвищенні конкурентоспроможності на ринку праці.

Кар’єрні радники допомагають клієнтам прийняти максимально вигідне рішення для того, щоб особа якнайшвидше повернулася на ринок праці або започаткувала власну справу. 

Громадяни  також отримали інформацію про послуги служби зайнятості в умовах карантину, про наявні вакансії, які відповідають принципам забезпечення рівності усіх людей у виборі професійної діяльності.

«Створення "Електронного  кабінету шукача роботи" дає  можливість розмістити  резюме, уточнити  заплановані  та фактичні дати відвідування служби зайнятості, дізнатися про заходи, які проводитиме служба зайнятості», - зазначає Леся Олійнич. 

Автор: Олійнич Л. тел.:3-13-17



Top