Відео - На Заставнівщині вшанували пам'ять загиблих політв’язнів, трагедії на залізничному мості Кострижівка - Заліщики

 

5 липня виповнюється 79 років як на Дністрі відбувся жахливий злочин – варварське  знищення понад 500 політичних в’язнів радянської сатаністської, тоталітарної влади.

Вже два тижні тривала війна між двома злочинцями Гітлером і Сталіним, які до цього домовилися поділити світ, та кожному здавалося, що йому потрібно більше. Радянські війська відступали, вивозили все цінне, не бажали залишати і людей, тих, хто не бажав вступати до колгоспів, чи висловлював  незадоволення владою і за це без суду і слідства потрапив за грати.

Новини по темі: Відео - Працівники Центру культури, Кострижівської селищної ради вшанували пам'ять загиблих політв’язнів, трагедії на залізничному мості Кострижівка-Заліщики

Вивезти всіх політичних вглиб країни не вдавалося, бо шлях на схід вже був перерізаний ворогом. Не бажаючи звільняти безневинних в’язнів, енкаведистам була дана вказівка знищити їх.

Замінувавши залізничний міст через Дністер в районі міста Заліщики, варвари загнали потяг, з товарними вагонами, заповненими вщент людьми з Чернівецької тюрми на міст і підірвали його. В дністровську прірву із сорокаметрової висоти, із сторони Заліщиків були скинуті ще кілька вагонів з в’язнями із Городенківської та Чортківської тюрем.

Зверх 500 безневинних, страчених варварським методом українців. Їхні голоси з небес закликають:

  • Україно! Пам’ятай, що зробив з нами злий московський «брат».
  • Українці! Пам’ятайте, хто наш найбільший ворог. Відомстіть за нас!

Автор та режисер: Ю.А. Кушнір та Л.І. Стасюк



Top