У Заставнівському районі Жнивна кампанія триває… (фото)

 

Більше 7 тисячі гектарів посівних площ зернових у Заставнівському районі у 2020 році повинні бути зібрані в цьому році в повному обсязі.

Пора жнив - особливий пожежонебезпечний період.

Загрозливу обстановку створюють спекотна погода, сухі хліба, енергонасичені хлібозбиральні агрегати, які нерідко знаходяться у не справному стані, а також людська недбалість та безвідповідальність.

Загальновідомо, що в цей напружений час найменша необережність у поводженні з вогнем коло хлібних масивів, кинутий недопалок, іскри від сільгоспмашин, випалювання стерні тощо, можуть стати причиною пожежі, яка призведе до значних матеріальних втрат.

 З огляду на викладене  Заставнівський РС Управління ДСНС України у Чернівецькій області нагадує речі які робити заборонено :

- робота техніки без заземлювальних металевих ланцюгів які торкаються землі

- застосування паяльних ламп для випалювання пилу радіаторів двигунів;

- заправляння збиральної техніки у хлібних масивах;

- заправляння машин у нічний час у польових умовах;

- розводити багаття на полях та біля них;

- спалювання стерні та пожнивних залишків.

Працівниками  Заставнівського РС та Заставнівської РДА під час жнив проводиться роз’яснювальна робота щодо запобігання пожеж на хлібних масивах, також проводяться інструктажі по дотриманню вимог пожежної безпеки під час збирання врожаю.

Відповідальність за дотримання пожежних норм під час збирання врожаю несуть керівники агропідприємств. Відповідальні особи та працівники, задіяні на пожежонебезпечних роботах, повинні пройти навчання з пожежно-технічного мінімуму. Усі працівники, службовці, зайняті на збиранні врожаю і заготівлі кормів, повинні пройти інструктаж. Осіб, які не пройшли його, до цих робіт не допускають.

 Наголошуємо: за самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків Кримінальним Кодексом України ст. 245 передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність.

Заставнівський РС Управління ДСНС України у Чернівецькій області  звертається до працівників сільськогосподарської галузі та всіх громадян із проханням бути вкрай обережними з вогнем і пожежонебезпечними предметами, мандруючи на автомобілі чи пішки повз хлібні лани.



Top