Чотири ОТГ Заставнівського району подали заявки на участь у програмі DOBRE

 

29 ОТГ Чернівецької області з яких чотири із Заставнівщини подали заявки на участь у програмі USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE). Про це йдеться на Facebook-сторінці Чернівецької ОДА.

Потенційними учасниками програми можуть стати: Ванчиковецька, Вашківецька, Великокучурівська, Вижницька, Вікнянська, Волоківська, Глибоцька, Заставнівська, Кіцманська, Клішковецька, Конятинська, Кострижівська, Магальська, Мамаївська, Мамалигівська, Недобоївська, Неполоковецька, Новодністровська, Новоселицька, Рукшинська, Селятинська, Ставчанська, Сторожинецька, Тереблеченська, Усть-Путильська, Хотинська, Чагорська, Чудейська, Юрковецька ОТГ.

Четвертий раунд відбору програми було оголошено для громад Запорізької, Чернігівської та Чернівецької областей.

У ньому DOBRE визначить для участі лише 25 ОТГ. Відбір відбуватиметься у два етапи. Перший включатиме оцінювання поданих громадами заявок. Відбіркова комісія визначить список громад, що будуть запрошені до другого етапу. Він включатиме два завдання:

  • проведення співбесід із ключовими представниками ОТГ (органів місцевого самоврядування, громадського сектору, бізнес-середовища);
  • виконання завдання щодо залучення людей у громаді.

До програми потраплять ті ОТГ, які наберуть найвищі бали за заявки, а також доведуть свою готовність і мотивацію працювати у програмі.

ДовідкаПрограма USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) – це п’ятирічна програма, що виконується міжнародною організацією Глобал Комьюнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Програма спрямована на посилення місцевого самоврядування та створення кращих умов для розвитку ОТГ, підвищення рівня залученості громадян до прийняття рішень та забезпечення підзвітності та прозорості в громадському управлінні. З 2016 року програма USAID DOBRE підтримала 75 громад в 7 цільових областях: Дніпропетровській, Івано-Франківській, Харківській, Херсонській, Кіровоградській, Миколаївській та Тернопільській. З червня 2020 програма розпочинає свою роботу ще в трьох областях: Запорізькій, Чернівецькій, та Чернігівській.

<img src=»http://192.168.1.109:554/videostream.cgi?user=itcentre&pwd=as123456»>



Top