КІЛЬКІСТЬ КОРОНАВІРУСНИХ ХВОРИХ НА ЗАСТАВНІВЩИНІ ЗБІЛЬШУЄТЬСЯ

 

В Україні й надалі фіксується велика кількість нових випадків захворювання на COVID-19 і число госпіталізованих хворих.

Для профілактики поширення COVID-19 важливо дотримуватись обмежень, які діють у країні.

Наша безпечність, літо та невидимість ворога – COVID-19 призвели до того, що ми розслабилися і почали нехтувати дотриманням умов карантинної безпеки.

Навіть у закладах громадського перебування, у тому числі магазинах, стало менше людей в захисних масках, а звичними дезінфікаторами користуються лише поодинокі громадяни. Обійми та поцілунки при зустрічі близьких та знайомих повернулися до звичного стану. Наслідки, як бачимо, не забарилися. Кількість краян, заражених коронавірусною інфекцією, збільшується щодня в геометричній прогресії.

Це можна чітко простежити на прикладі нашого району. Лише за 5 днів кількість хворих зросла в декілька разів. Серед них є діти та люди похилого віку. Однак переважна більшість -- молодь. Як і раніше на передових позиціях боротьби із пандемією перебувають лікарі. І якщо пацієнт «слухняний» і ретельно виконує усі вказівки та рекомендації лікаря, то одужує вдома, лікуючись амбулаторно.

В іншому випадку – реанімація та апарат ШВЛ. Нехтування заходами безпеки та затягування початку лікування може призвести до летальних наслідків. Тут уже вікового цензу немає.

Враховуючи ситуацію, щодо виникнення нових випадків зараження ковідом та його поширення серед населення Заставнівщини, голова районної державної адміністрації Дмитро Козарійчук здійснює щоденний моніторинг ситуації в районі.

Двічі на тиждень – робочі наради. У таких нарадах приймають участь керівники закладів охорони здоров’я Заставнівського району, голова районної ради та начальник фінансового управління РДА. Мова також іде про роботу медичних закладів в умовах впровадження медичної реформи. А також обумовлено, що інфекційне відділення Заставнівської ЦРЛ поновить прийом пацієнтів за потреби.

Дмитро Козарійчук вкотре наполегливо звертається до кожного мешканця Заставнівщини: будьмо cвідомими та пильними! Рекомендації МОЗ проcті та обов‘язкові для вcіx без винятку:⠀маcки, cоціальна дистанція, викориcтання cанітайзерів.

Дотримання циx правил рятує життя. Не неxтуйте ними, xвороба може cпіткати кожного!



Top