Відео - У с.Горошівці Юрківецької ОТГ відкрили меморіал загинувшим Українським героям усіх часів

 

Сьогодні 28 серпня, в селі Горошівці відбулося відкриття Меморіалу - згадки за померлих Українських героїв усіх часів.

Відзначити та освятити цю урочисту подію завітав Митрополит Чернівецький і Буковинський Данило ПЦУ.

 Важка це праця захищати мир! Односельчани, вихідці з нашого села є учасниками АТО. Вони залишили свої домівки і нашу квітучу Буковинську землю, щоб захищати Україну, її волю, її незалежність. Багато із наших земляків пішли на війну добровольцями.

Їм болить те, що розривають на шматки нашу землю, і ми віримо, що вони відстоять цілісність нашої держави, її волю, її пісню, золоті українські жита і мир. Нам є що захищати, нам є що берегти! І цей святий обов’язок виконують воїни незалежної України.

А ще з нами сьогодні  люди, що знають про страшні події не з чуток, не з новин по телебаченню. Вони прибули звідти, де й сьогодні немає спокою ні воїнам, ні мирним людям. В рядах української армії    стали до боротьби за незалежність Україні    наші односельчани.

Нехай кожен з нас торкнеться пам’яттю цього священного вогню-частинки вічного. А світло цієї свічки хай буде даниною тим, хто навічно пішов від нас, хто заради торжества справедливості жертвував собою. Вони повинні жити в нашій пам’яті!

 Ми закликаємо вас сьогодні згадати у ваших молитвах усіх Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє. Хай пам'ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі. У жалобі схилимо голови. Вони згасли як зорі.



Top