Парафія свт. Миколая ПЦУ с. Добринівці, розпочала будівництво каплиці

 

Парафія свт. Миколая ПЦУ с. Добринівці, Заставнівського р-ну розпочала будівництво каплиці, на місці історичної пам'яті, полеглих односельчан, від нещадних НКВДистів.

Кілька років поспіль, на цьому місці, на свято Покрови Богородиці, служилась панахида за невинно вбитих. Священики ПЦУ, вчителі, школярі Добриновецького ЗЗСО, жителі села, волонтери, та військові ветерани АТО, у своїх виступах, відтворювали трагічні сторінки історії. У 2019 році 14 жовтня парафіяни ПЦУ, місцевого храму свт. Миколая, вирішили взятись за побудову каплиці.

Ясна річ, що спорудити будівлю основою 6х6м і висотою 10 м - не просто і досить затратно, тому вирішили шукати допомоги у спонсорів (відразу зголосився пожертвувати цеглу на всю каплицю - Сергій Іванович Капіцький), щоб придбати будматеріали, а фізичну працю і талант, готові були жертвувати самі.

Наша парафія об'єдналась навколо цієї святині. Чоловіки йшли працювати з бетонним розчином і цеглою, а жінки по черзі дбали про харчування робітників.

Розпочинаючи будову хотілось встигнути до 14 жовтня 2020 року завершити споруду, але на жаль, знайшлось багато причин, які цьому завадили. Та ми не опускаємо рук.

І хоч цього року, не буде освячення новозбудованої каплиці, все-таки вдалось зробити спільною працею парафіян-будівельників і спонсорів досить багато.

Покладаємо надію на Господа Бога і працюємо над тим, щоб цього року накрити каплицю покрівлею і захистити стіни вікнами, та дверима від вітрів (у купівлі вікон, та дверей потрібна фінансова підтримка).

Ось фото каплиці, в якій віримо і надіємось, буде завершуватися молитва за спочилих борців, які прагнули вільної, незалежної України, за здоров'я будівничих та благоукрасителів, за спонсорів і жертводавців - не одним поколінням.

Повідомляє Ростислав Семенчук



Top