Школа у Шубранці без даху. Хто винен?

 

ДОРОБЛЯЄМО НЕДОРОБЛЕНІ НЕДОРОБКИ…
У інтернет-виданні «Молодий буковинець» 03.10.2020 , 0 14-год 54 хв. було оприлюднено публікацію Марини Кавкало під назвою «Сільська школа на Буковині з лютого стоїть без даху».

Інформує: Буковина Онлайн

Справді, у лютому 2020 року внаслідок стихії було істотно пошкоджено частину покрівлі Шубранецької ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Відразу керівництво Заставнівської районної державної адміністрації розпочало здійснювати усі необхідні дії не тільки для того, аби відновити покрівлю Шубранецької ЗОШ І-ІІІ ст.

Але і для того, аби притягнути до відповідальності винного у тому підрядника. Адже таке пошкодження відбулося вдруге.

У 2017 році за сприяння одного із Народних депутатів України була виділена субвенція (1млн 361 тисяча гривень) на соціально-економічний розвиток регіону.

А саме -- для реконструкції покрівлі зазначеної школи. Кошти були спрямовані за призначенням та успішно освоєні місцевою підрядною організацією ПП «Іванців».

Внаслідок стихії у 2018 році дах було пошкоджено. Ця ж таки підрядна організація відновила її своїм коштом (близько 300 тисяч гривень).

І, знову, у лютому 2020 року потужним вітровієм покрівлю було вдруге зруйновано.

Щоб встановити причину руйнації покрівлі, з метою не допущення подібних випадків надалі та для того, щоб притягнути винного до відповідальності, 28.02.2020 року слідчі Заставнівського відділення поліції Кіцманського відділу поліції ГУНП в Чернівецькій області за фактом руйнації даху, відкрили кримінальне провадження, яке, до речі, триває досі.

Проведено і ряд відповідних експертиз.

Одна з яких підтвердила, що встановлення покрівлі відбулося з істотним порушенням технології при виконанні будівельних робіт. З цієї причини роботи з відновлення даху, до завершення слідчих дій та експертиз не велися.

Також був оголошений та проведений тендер на визначення підрядної організації, яка буде робити ці роботи.

Переможцем визначено ТОВ "Чернівці Сіті Буд". Будівельники оцінили вартість робіт у 339 тисяч гривень. За словами керівника підрядної організації підготовчі роботи з реконструкції покрівлі вже розпочато.

P.S. У публікації подано коментар, ніби-то, начальника відділу освіти, молоді та спорту Заставнівської РДА Бориса Михайловича Баглея. Однак вже від квітня 2020 року начальником цього відділу райдержадміністрації призначено Миколу Дмитровича Гладюка.

То ж хто коментував ситуацію для видання?



Top