Відео - Із засідання колегії РДА: апарат Кадубовецького ОТГ «з’їв» майже увесь річний бюджет

 

Днями відбулося розширене засідання Колегії Заставнівської районної державної адміністрації. На її розгляд були винесені ряд питань.

Серед яких було і питання, щодо перспективи подальшого розвитку Кадубовецької ОТГ. До початку формування цієї об’єднаної територіальної громади вимальовувалися непогані прогнози. Однак, від часу створення ОТГ до сьогодні все ще не завершений документальний супровід роботи апарату. А він налічує чималу кількість працівників.

Та й розмір зарплат гідний заздрості. Все це призвело до того, що за 9 місяців цього року чиновники Кадубовецької сільської ради витратили на виплату своїх зарплат практично увесь бюджет. Зараз дотуються із бюджетів Хрещатика і Репужинців.

«То чи був сенс створювати таку громаду? Хто з того виграв? Аж ніяк не мешканці сіл, які об’єдналися воєдино, повіривши у перспективу розвитку, -- критично висловив своє бачення ситуації голова райдержадміністрації Дмитро Козарійчук.

– Окрім того, у жодному із сіл ОТГ не зроблені роботи та проекти. Навіть не підготовлені статутні документи для опорної школи. У той час, коли опорні школи вже практично мають такий статус у Г.Шерівецькому та Веренчанському ОТГ (хоч тільки проходять процес формування). Нватомість у Кадубовецькому ніби включено режим очікування.

Прикро, що сільський голова, його заступники, секретар, зіткнувшись із проблемами, не звернувся до РДА за сприянням та допомогою, де є фахівці, які можуть запропонувати обгрунтовані практичні рекомендації щодо зміни політики і застосування адекватних критеріїв спроможності громади".

Українці підтримали реформу з децентралізації у тій частині, де закцентовано увагу на тому, що фінансові ресурси залишатимуться в об’єднаних територіальних громадах, і саме це стимулюватиме їх економічний приріст. І це вірно та можливо там, де однозначно, перспектива сходиться на зменшенні кількості чиновників, а кошти спрямовані на розвиток та впровадження соціально -- спрямованих проектів.

«На жаль, керівництво Кадубовецької ОТГ зі своїм завданням не справилося», -- підсумував свою думку голова районної державної адміністрації Дмитро Козарійчук.



Top