Відео: Як на Заставнівщині святкували "День захисника України"

 

Святкові урочистості розпочалися інсценізацією за участю аматорів хореографічної студії «Пролісок» та театру юного глядача «Мандрівник» Заставнівського міського Центру дозвілля і відпочинку.

Щиросердечно вітали всіх захисників нашої України та дякували за чисте небо над головою і можливість бути вільними як в слові, так і в ділі.

З найкращими словами вдячності до всіх присутніх звернулися: Голова районної державної адміністрації Козарійчук Дмитро Васильович, Голова Заставнівської міської ради – Радиш Василь Йосипович, Голова районної спілки громадської організації учасників бойових дій в зоні АТО - Людвіг Галай; та вручили подяки та медалі за відвагу захисникам - які віддали данину поваги всім, які відстоюють незалежність українського народу та суверенітет Української держави.

Зустріч об’єднала три покоління воїнів визволителів Другої Світової Війни, воїнів - інтернаціоналістів, які виконували інтернаціональний обов’язок, учасників бойових дій на Сході нашої неньки – України , на жаль їх об’єднала не пісня, їх об’єднала війна. І об’єднала ще одна подія, 10-та річниця відкриття пам’ятника землякам, які виконували інтернаціональний обов’язок, захищаючи Афганську землю, й не повернулися до батьківської хати живими.

Тож, з нагоди десятої річниці відкриття пам’ятника загиблим воїнам - інтернаціоналістам та нинішній його реставрації, з словами вдячності звернувся Голова районної спілки ветеранів Афганістану - ВасильСтецюк.

Своїми творами та музичними привітаннями концертну програму збагачували: тріо викладачів музичної школи з піснею «Боже Україну збережи», начальник сектору культури РДА Василь Барабащук виконав пісню «Думка», вокалістка Заставнівського міського Центру дозвілля і відпочинку - Юлія Лисюк виконала пісню « А мати жде ».

Віддали шану та піднесли квіти до підніжжя пам’ятників та пам’ятних знаків нашого міста: воїнів-визволителів Другої Світової Війни, воїнів-односельчан 2-ої світової війни, воїнів – Афганців, героїв Небесної Сотні, нашому Кобзарю, Пророку сьогодення Тарасу Шевченку.

Урочистості проведені спільно з Заставнівською районною державною адміністрацією та Заставнівською міською радою, за участю працівників міського Центру дозвілля і відпочинку.



Top