У смт.Кострижівка хочуть створити музей історії цукрозаводу “ХРЕЩАТИК”

 

Цукровий завод проіснував сто років. І сьогодні від нього залишилась тільки димова труба, фотографії, дві книжки Зої Степанівни Гончарової про завод та спогади людей. Але час і це все знищить.

Я просив у руйнівників заводу, щоби для пам’яті та для музею залишили димову трубу з написом Марко Фішер та приміщення жомосушки біля труби з обладнанням часів створення заводу, щоби облаштувати там музей цукрозаводу, але в них була установка на повну руйнацію і жомосушка була знищена першою.

У селі Кутище на березі Дністра, 125 км вище по течії в кінці XX ст. працював склозавод і зараз у селі самі мешканці села створили Музей історії склозаводу.

Доцільно і в нас створити Музей історії цукрозаводу “ХРЕЩАТИК”.

Приміщення для музею ще немає, але сьогодні необхідно максимально зібрати артефакти для музею, все що нагадує про завод та людей, які на ньому працювали.

До створення музею паралельно, тобто вже потрібно створити сайт з віртуальним музеєм Музей історії цукрозаводу “ХРЕЩАТИК”, щоби на сайті кожен міг виставити, що має:

– фотографію експоната з описом, що стосується заводу (упакування продукції, символічні частини обладнання, елементи будівель та обладнання з написами чи знаками та інше);
– інвентар;
– давні фотографії заводу та людей;
– газетні вирізки зі статтями про завод;
– розповіді, спогади про цікаві та каверзні ситуації на заводі;
– відгуки різних людей про завод;
– пісні.

ПИТАННЯ:

Хто може створити сайт Музей історії цукрозаводу “ХРЕЩАТИК”?

Потрібно щоб був безплатний і зручний у користуванні.

Хто може, хоче і має куди збирати тимчасово артефакти?

Висловлюйте свою думку і можливості.

Можна вже сьогодні на ФБ сторінці виставляти артефакти, які потім перекинуться на сайт.



Top