У Заставнівському центрі зайнятості провели семінар для військовослужбовців та ветеранів АТО/ООС

 

15 грудня 2020 року в Заставнівській районній філії Чернівецького обласного центру зайнятості відбувся інформаційний семінар для військовослужбовців та ветеранівАТО/ООС  (5 осіб) за участю начальника відділу "Заставнівське бюро безоплатної правової допомоги" Павельчук Оксани.

Метою заходу було надання інформації про послуги державної служби зайнятості, визначення шляхів працевлаштування та професійного розвитку за сприяння державної служби зайнятості для даної категорії осіб.

Про послуги, які надає служба зайнятості учасникам антитерористичної операції, про державні гарантії у сфері зайнятості поінформувала провідний фахівець з профорієнтації  – Антоніна Старко. Також були висвітлені наступні теми:

- Реєстрація безробітних в державній службі зайнятості, онлайн реєстрація;

- Підготовка та написання резюме;

- Веб-ресурси державної служби зайнятості для пошуку роботи;

- Відкриття власної справи;

- Профнавчання – шлях до нової професії. Ваучери на навчання.

Павельчук Оксанарозповіла про основні напрямки роботи Бюро правової допомоги, з яких питань надається консультація та роз`яснення, в яких випадках надається допомога в забезпеченні доступу до  вторинної правової допомоги. А також повідомила, що ветерани АТО/ООС звільнені від сплати судового збору.

На завершення семінару присутніх ознайомили з вакансіями району та області.



Top