Заставнівський центр зайнятості провів вебінар на тему «Ризики нелегальної трудової міграці»

 

Для інформування та консультування шукачів роботи в умовах карантину службою зайнятості  впроваджено нова форма дистанційної роботи – онлайн вебінари, що у нинішніх умовах є безпечно, доцільно та корисно.

Так 06.04.2021 року Заставнівською районною філією Чернівецького ОЦЗ  був проведений вебінар на тему «Ризики нелегальної трудової міграці».

На семінарі основну увагу присутніх зосередили на умовах легального працевлаштування, навіть якщо працевлаштування буде в іншій країні. Наголосили, що міграційні потоки набувають глобальних масштабів.

Сприятливі умови для цього забезпечують розвиток транспортного сполучення і засобів комунікації, дедалі більша відкритість кордонів та інші явища глобалізації, що роблять подорожі менш ризикованими.

Провідний фахівець з профорієнтації районної філії   Антоніна Старко  звернула увагу присутніх на тому, що нелегальна праця несе в собі найбільший ризик стати жертвою трудової експлуатації.

І перед прийняттям такого рішення варто усвідомлювати, що втрачає людина, приймаючи рішення про трудову міграцію, а тим більше нелегальну? Офіційне працевлаштування є, в першу чергу, гарантією соціального захисту працівників.

Також учасники отримали основні поради як захистити себе їдучи за кордон та куди можна звертатися за допомогою, якщо Ви потрапили у скрутну ситуацію за кордоном. На завершення вебінару було переглянуто та обговорено соціальні відеоролики.



Top