Відео - У с.Василів провели захід-реквієм до 35 - ти річчя Чорнобильської аварії

 

Дзвони Чорнобиля. 26 квітня - Міжнародний день пам'яті про Чорнобильську катастрофу. Гуляє весна цвітом,теплом повіває вітерець.

Сьогодні 26 квітня День, який ми не маємо права забути, бо цей день, який змінив нашу свідомість, наше життя і наше розуміння, що " мирний атом" також може бути некерований.

26 квітня 1986 року сталася одна з найбільших техногенних катастроф в історії людства, яка назавжди змінила життя сотням тисяч українців,заразила небезпечними радіоактивними речовинами не лише територію України, а й країн-сусідів:Білорусії,Польщі, Прибалтійських республік, а також завдала екологічної шкоди довкіллю ,змусила тисячі людей покинути обжиті місця.

"І впала зірка полин..." на нашу землю, на води і забруднила життєвий простір.

Але не здалися люди. 35 років тому мужньо і самовіддано - стали вони плечем до плеча, щоб ліквідувати трагічні наслідки лиха, працюючи переважно в самому епіцентрі зараження. Їх подвиг неможливо переоцінити і переосмислити, адже ціна висока - це людські здоров'я і життя. І не лише в той час, а й на майбутнє для прийдешніх поколінь.
 

Сьогодні 26 квітня виповнюється 35 років Чорнобильської аварії і ми хочемо сказати щире "спасибі" СОБКУ МИХАЙЛУ ЄВГЕНОВИЧУ та ЗАРУБАЙКУ ІВАНУ ІВАНОВИЧУ жителям нашого села, котрі в той тяжкий час були,можна сказати в епіцентрі аварії в невидимому пеклі, самовіддано, не покладаючи рук працювали в зоні відчуження.

Дякуємо Вам, МИХАЙЛЕ ЄВГЕНОВИЧУ та ІВАНЕ ІВАНОВИЧУ за мужність,витримку,за сміливість і самовідданість, за благородність душі,за те, що ви вистояли тоді.

Бажаємо Вам міцного здоров'я,щастя,всіх благ і гараздів і довгих років життя. Хай приносить життя мир й достаток у Ваш дім і кожен день наповнює його світлом і радістю.

Вечір-реліквієм підготували:

Староста села Василів- Кирилюк Марія Миколаївна;

Директор будинку культури с.Василів-Гнатчук Наталія Михайлівна;

Директор Василівського ЗЗОС І-ІІІ ст.-Глинська Галина Степанівна;

Завідуюча сільською бібліотекою- Піцула Любов Теофілівна;

Вчитель математики- бібліотекар Василівського ЗЗОС І-ІІІ ст.- Гаркот Марія Іллівна.

Ведучі:

Біжук Марія Ярославівна;

Чернецька Ксенія Дмитрівна.

Вірші читали:

Страдецька Вікторія Юріївна;

Красніцька Катерина Василівна.

Пісню виконувала:

Вчитель музичної школи- Маліцька Наталія Василівна.

На вечорі присутні:

Собко Михайло Євгенович- ліквідатор Чорнобидьської ЧАЕС, I-категорії;

Зарубайко Іван Іванович- ліквідатор Чорнобильської ЧАЕС ,I-категорії;

Кадубовецькій сільський голова - Катеринчук Микола Дмитрович



Top