Заставнівський РС ГУДСНС нагадує про правила пожежної безпеки і під час Великодніх свят

 

Заставнівський РС ГУДСНС України у Чернівецькій області напередодні свята нагадує Вам, що не слід забувати про правила пожежної безпеки і під час Великодніх свят.

Звершуючи святкові служби, священики та прихожани використовуватимуть кадильне вугілля та свічки. Застосування відкритого вогню вимагатиме від них особливої пильності, відтак нагадування про ретельне дотримання правил пожежної безпеки є доречним.

Напередодні Пасхальних свят працівники ДСНС проводять ряд заходів, спрямованих на роботу з прихожанами та священнослужителями щодо розповсюдження листівок з протипожежних правил та правил поведінки в місцях масового скупчення людей.

 З метою забезпечення пожежної безпеки в церквах необхідно вжити невідкладні заходи:

  • у приміщенні церкви повинно бути не менше чотирьох справних вогнегасників об’ємом п’ять літрів кожен, але з розрахунку один вогнегасник до 20 кв. м.;
  • привести в належний стан електромережу;
  • забезпечити будівлю церкви первинними засобами пожежогасіння (ящики з піском, бочки з водою, пожежні відра, повсті, совкові лопати тощо);
  • виключити випадки використання саморобних електронагрівальних приладів та використання в електролічильниках саморобних плавких вставок.
  • Свічники потрібно встановити на металеві листи, що закріплені на підлозі. Під час святкувань варто забезпечити цілодобове чергування відповідальних осіб.

 Як свідчить статистика, випадки загорань частішають саме під час святкувань. Нерідко причиною загибелі та травмування людей на пожежах стає порушення правил пожежної безпеки. Аби не псувати собі свята, дотримуйтеся правил безпечного поводження з вогнем, особливо будьте обережні зі свічками.

Під час приготування пасхальних страв не забувайте про правильне поводження з газо- та електроприладами. В жодному разі не слід залишати їх ввімкненими на період своєї відсутності. Якщо у Вашому домі є маленька дитина, також не слід залишати її без нагляду, особливо, коли топиться піч чи горить свічка.

 Бережіть себе і хай свято принесе радість і тільки хороші враження.

 У разі виявлення пожежі кожен громадянин  зобов’язаний  повідомити про це пожежну охорону

по телефону  101  або  2-10-84.

Пам'ятайте, що ваша особиста безпека та безпека рідних і близьких вам людей, залежить насамперед від вас самих!!!

Заставнівський РС ГУДСНС України у Чернівецькій області 

Провідний фахівець Заставнівського РС Головного управління ДСНС України капітан служби ЦЗ - Андрій ФІРІЧ



Top