Активна співпраця з Веренчанською територіальної громадою задля покращення добробуту жителів

 

Для підтримання взаємодії з роботодавцями, запровадження результативних форм обслуговування клієнтів служби зайнятості та оперативного досягнення цілей, щодо підбору претендентів на заявлені вакансії, а також - надання  інформаційно-консультаційних послуг населенню, фахівці Заставнівської районної філії Чернівецького обласного центру зайнятості  здійснили візит у Веренчанську територіальну громаду.

Фахівці служби ознайомилися із структурою кадрового складу новоствореної територіальної громади, формування якого успішно завершено. Зі слів секретаря сільської ради, ще залишається потреба громади у діяльності центру надання адміністративних послуг, створення якого відстрочується через відсутність необхідних приміщень.

Начальник відділу взаємодії з роботодавця зауважила, що у разі створення високооплачуваних робочих місць на території громади, додаткові надходження могли би спрямуватися на розбудову нового сервісного центру.

- Для цього служба зайнятості формує базу вакансій та стимулює створення нових робочих місць тим, що компенсує суб’єктам малого підприємництва, які працевлаштовують безробітних строком не менше ніж на два роки за направленням органів служби зайнятості, фактичні витрати у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування впродовж року, - зазначила  Галина Коростатевич.

Василь Максимчук  розповів присутнім про активні заходи сприяння зайнятості та надав інформаційно-консультаційні послуги, в тому числі щодо механізмів пошуку роботи на ринку праці в Україні та за її межами

Учасники заходу домовилися й надалі активно співпрацювати задля покращення добробуту жителів  територіальних  громад.

 



Top