У Вікнянській громаді функціонує будинок де літні люди можуть знайти свій прихисток

 

«Доброта – мова , якою німі можуть говорити і якою глухі можуть чути ( К.Боуви)»
У мальовничому буковинському селі Вікно розташоване стаціонарне відділення постійного або тимчасового проживання людей похилого віку «Затишок» Вікнянської територіальної громади.

Відділення «Затишок» розраховане на 35 ліжко-місць. На безоплатній основі приймаються одинокі громадяни похилого віку, інваліди (які досягли 18-річного віку), за наявності вільних місць, хворі (з числа осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більш як чотири місяці), які відповідно до висновку лікарсько-консультаційної комісії закладу охорони здоров’я не здатні до
самообслуговування, потребують постійного стороннього догляду, соціально-побутових, соціально-медичних та інших послуг.

Особи, які мають працездатних рідних, що повинні забезпечити їм догляд і допомогу, приймаються до відділення на умовах повної оплати згідно із затвердженими розрахунками.
Перебування у стаціонарному відділенні можливе на постійній основі, так як і на термін,визначений сторонами. Трапляються ситуації, коли виникають непередбачувані проблеми: вам необхідно виїхати за кордон, з’явилися інші нагальні справи, у зв’язку з чим немає можливості здійснювати догляд за своїми рідними та близькими – наш комунальний заклад «Затишок» пропонує, на час відсутності тимчасово (1, 2 місяці або на більш тривалий час) поселити ваших рідних у нашому відділенні.

Читайте також:  Через витік кілька вулиць у центрі Чернівців 19 липня будуть без води

Підопічні відділення «Затишок» перебувають в атмосфері поваги, турботи, людяного до них ставлення, що дає їм відчуття родинного затишку, теплоти людських сердець, захищеності, вселяє їм віру в життя.

У відділенні стаціонарного догляду підопічні отримують суцільну послугу стаціонарного догляду та відповідно до встановлених норм забезпечуються:

1) житлом, одягом, взуттям, постільною білизною, м’яким і твердим інвентарем та столовим посудом;
2) раціональним харчуванням, у тому числі з урахуванням віку і стану здоров’я , у межах натуральних норм харчування, передбачених для мешканців інтернатних установ;
3) цілодобове медичне обслуговування, консультування лікаря загальної практики – сімейного лікаря;
4) протезно-ортопедичними виробами, засобами пересування (крім моторизованих);
5) комунально-побутовим обслуговуванням (опалення, освітлення, тепло-водопостачання).

Переважне право на влаштування до відділення стаціонарного догляду мають одинокі ветерани праці, самотні громадяни похилого віку та члени сімей загиблих військовослужбовців.
Кімнати, в яких проживають підопічні облаштовані медичними багатофункціональними ліжками , приліжковими тумбами, шафами або комодами для одягу, іншим інвентарем, що створюють атмосферу комфорту та домашнього затишку.

Читайте також:  За добу в Україні - 182 нові випадки COVID-19

Стаціонарне відділення забезпечене пральними машинами-автоматами, холодильниками для зберігання продуктів харчування та медикаментів, які розміщені відповідно у харчоблоках та маніпуляційному кабінеті.
У відділенні працює столова, функціонують ванні кімнати, душеві кабіни, санвузли.
У просторій кімнаті відпочинку для проживаючих створені умови для перегляду телепередач, ознайомлення з періодичною пресою, читання книг. На території стаціонарного відділення облаштовані місця для відпочинку.
Для організації дозвілля підопічних організовуються екскурсії, запрошуються учасники колективів художньої самодіяльності Заставнівщини.

На території відділення функціонує центр надання екстреної медичної допомоги.
На адресу стаціонарного відділення постійно поступає благодійна допомога від благодійних та волонтерських організацій , з якими співпрацює КЗ «Вікнянський центр надання соціальних послуг». У відділенні працює висококваліфікований персонал, з відчуттям відповідальності за роботу, дбайливого, турботливого відношення до проживаючих.

Читайте також:  В Україні під час п’ятого етапу вакцинації проти COVID-19 дозволять щепити дітей

До відома рідних та близьких потенційних підопічних до с. Вікно, де розташований комунальний заклад «Затишок» , функціонує постійне транспортне сполучення. Завжди при бажанні чи необхідності можна відвідати підопічних, скориставшись поїздками рейсових автобусів зі станції м. Чернівці (що знаходиться біля стадіону «Мальва»).

До с. Вікно з вищевказаної автостанції курсують автобуси згідно графіка:
Чернівці-Вікно – 7.40; 13.45
Чернівці – Митків (через Вікно) – 10.20; 12.20; 14.20; 17.40
Чернівці – Мосорівка (через Вікно) – 11.30; 18.20

З с. Вікно маршрутні автобусні рейси відправляються згідно графіка:
Вікно-Чернівці – 5.50; 16.50
Мосорівка – Чернівці (ч/з Вікно) – 6.40
Митків- Чернівці – 7.10; 7.40; 12.10; 14.00; 16.10.

За більш детальною інформацією звертайтесь за адресою: вул. Головна 83-А с. Вікно Чернівецького району, Чернівецької області або за тел. 050 957 08 30 ; 098 338 59 12;
тел. 097 885 60 60;



Top