ВПУ № 24 м. Заставна, та ще два училища оновлятьза європейські кошти

 

Проєкт фінансується Європейським Союзом та реалізується Німецьким державним банком розвитку KfW.

Український Фонд соціальних інвестицій, державні навчальні заклади «Чернівецьке вище професійне училище радіоелектроніки», «Професійно-технічне училище № 8 м. Чернівці», «Вище професійне училище № 24 м. Заставна» та Чернівецька обласна державна адміністрація підписали меморандуми задля модернізації інфраструктури в закладах.

Про це повідомляє Чернівецька ОДА.

Співпраця відбуватиметься в межах проєкту «EU4Skills: Модернізація інфраструктури системи професійно-технічної освіти в Україні», який є компонентом масштабної Програми ЄС «EU4Skills: кращі навички для сучасної України».

Проєкт фінансується Європейським Союзом та реалізується Німецьким державним банком розвитку KfW. Відповідно до підписаного меморандуму в Чернівецькому вищому професійному училищі радіоелектроніки планується проведення ремонтних робіт та закупівля обладнання на суму 1 млн 100 тис. євро.

За ці кошти буде оновлено та облаштовано технікою серверна кімната та навчальні майстерні за професіями: «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування», «Електромеханік з ліфтів», «Електромеханік з ремонту та обслуговування лічильно-обчислювальних машин» та «Авторемонтник».

У Професійно-технічному училищі № 8 м. Чернівці планується проведення ремонтних робіт та закупівля обладнання на суму 950 тис. євро.

За ці кошти буде оновлено та облаштовано технікою навчальні майстерні за професіями: «Кухар», «Кондитер», «Офіціант», «Бармен», «Кравець», «Закрійник», «Швачка» та «Вишивальниця».

 Згідно з підписаним документом у Вищому професійному училищі № 24 м. Заставна планується закупівля сільськогосподарської техніки та обладнання на суму 800 тис. євро для навчання студентів за професіями: «Тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва», «Рихтувальник кузовів», «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів» та «Слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування».

«Модернізація професійно-технічної освіти дасть додаткові інструменти для якісної підготовки фахівців та виведе її на зовсім інший рівень уваги в суспільстві.

Щиро дякуємо європейським партнерам, що допомагають нам удосконалити цю галузь! Цей рік став хорошим стартом, який задав темп реформі, але попереду ще багато роботи.

Впевнений, що за таких умов на Буковині точно вистачить кваліфікованих робітників», – додав голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук.



Top