Оголошення щодо відключень боржників за газопостачання АТ"Чернівцігаз" Кіцмань-Заставна

 

Інформуємо споживачів, що в роботі із боржниками ми керуємось Кодексом ГРС та дотримуємось порядку при якому ми намагаємось перш за все роз’яснити боржником стан справ, а не покарати їх.

Насамперед ми пояснюємо кожному боржнику в телефонному режимі про наявність боргу, про те що боржникам буде нараховуватись пеня і не призначається субсидія, про те що в разі не оплати буде відключення і прийдеться додатково платити понад 3000 грн за відключення/підключення, або буде судовий розгляд із віднесенням судових витрат коштом боржника.

Враховуючи викладене радимо якнайшвидше оплатити борг, при потребі пропонуємо відстрочку і записуємо що відповів споживач.

Якщо в цей спосіб не досягаємо позитивного результату, тобто споживач не відкликається на нашу роз’яснювальну роботу, уникає спілкування, агресивно реагує на наші пояснення, перестає відповідати на телефонні дзвінки, тоді заносимо такого споживача до списку тих що підлягають відключенню і надсилаємо йому письмове офіційне попередження про відключення.

Через три дні направляємо бригаду для відключення. В разі перешкоджання відключенню залучаємо поліцію, сільську раду, при потребі виїжджаємо повторно.

Всі ці дії оформляємо актом і записуємо на відео. Додаткові витрати пов’язані із вище зазначеним включаються потім до вартості відключення, яке оплачуватиме боржник.

З викладеного видно, що ми насправді відключаємо лише тих хто зумисно не оплачує за послуги газопостачання.

Кількість таких споживачів становить орієнтовано 1% на рік від загальної кількості споживачів.
Відключати злісних боржників ми вимушені, бо так вимагає законодавство. І тут наші дії законні та моральні та справедливі.

І навпаки дій боржників є і не законні та неморальні й несправедливі, бо не можна споживати та не платити. До речі, чим менше злісних боржників, тим кращі можливості облгазу для надання відстрочки тим хто попав у скрутну фінансову ситуацію.
Принагідно і з метою уникнення відключень прошу всіх боржників економно використовувати газ, не накопичувати борги, завчасно звертатись до нас з метою вкладання договорів про відстрочку.
Запевняю всіх споживачів, що в газовій службі немає Ваших ворогів, ми завжди радо відгукнемося на звернення про допомогу, роз’яснення і т.д. Також просимо не звинувачувати нас через високі ціни, адже ми не маємо жодного впливу на їх формування.

Дякуємо за розуміння!
З повагою, Начальник Кіцманського відділення АТ «Чернівцігаз» Федірко П.Л.



Top