Соціальна адаптація для осіб, які звільняються з місць позбавлення волі, та відбувають умовне засудження

 

З метою проведення соціальної адаптації осіб, які звільняються з місць позбавлення волі, та відбувають умовне засудження фахівцями Заставнівської районної філії Чернівецького ОЦЗ за сприянням філії Державної установи «центр пробації» в Чернівецькій області Чернівецького районного сектору №3 та Заставнівського бюра правової допомоги Чернівецького місцевого центру з надання БВПД був проведений профінформаційний семінар.

Для осіб, які звільняються з місць позбавлення  волі.Учасники семінару дізналися про соціальні послуги, які надає служба зайнятості, стан ринку праці в регіоні, види та умови отримання матеріального забезпечення на випадок безробіття, можливість пройти професійне навчання, перепідготовку та підвищення кваліфікації, про можливість відвідати інформаційні та консультаційні семінари, різноманітні тренінги з питань пошуку роботи та підібрати вакансію з єдиної бази даних вакансій по Україні.

Найважливішою умовою успішної соціальної реабілітації осіб даної категорії є їхнє працевлаштування та подальша трудова діяльність, тому присутні обговорили питання розвитку основних тенденцій та стан ринку праці. Ознайомилися з актуальними вакансіями та професіями, що користуються попитом.

Також отримали компетентні відповіді на всі запитання які їх цікавили. Присутні на семінарі виявили значну зацікавленість до його тематики, ставили багато питань: щодо роботи в персональному кабінеті, пошуком вакансій, проходженням профдіагностичного тестування щодо підходящої професії.

Під час активного діалогу, учасники заходу наголосили про взаємодію між усіма службами й відомствами, соціальними партнерами, які зможуть допомогти у вирішенні питань, що виникають для осіб, які звільняються з місць позбавлення волі, та відбувають умовне засудження: державної служби зайнятості, управління соціального захисту, а головне – з роботодавцями,  адже найкраща адаптація в суспільстві – це робоче місце.



Top