Переваги навчання у ЦПТО ДСЗ - дуальна форма здобуття освіти

 

Дуальна форма здобуття освіти передбачає поєднання теоретичної підготовки у закладах освіти з практичною на робочих місцях та доповнення та удосконалення здобутих теоретичних знань практичним досвідом їх реалізації.

Така форма навчання передбачає співвідношення навчального часу: теоретичне навчання – 30%, виробниче навчання та виробнича практика – 70% навчальних годин. При впровадженні цієї форми освіти навчальний заклад та роботодавець є рівноправними партнерами, а саме: роботодавець може брати участь у розробці робочих навчальних планів та оцінювати результати навчання кожного здобувача.

Вигода роботодавців у такій співпраці полягає в отриманні молодого кваліфікованого працівника, який максимально мотивований до роботи саме на цьому підприємстві одразу після закінчення навчання.Професійне навчання за дуальною формою організоване  у 11 ЦПТО ДСЗ Дніпропетровський  Львівський  Івано-Франківський  Полтавський  Харківський  Рівненський  Одеський  Сумський  Донецький  Луганський.

Переваги навчання у ЦПТО ДСЗ:

- можливість короткострокового навчання;

 - система навчання адаптована до потреб дорослих;

- сучасна матеріально-технічна база; - професійне навчання за окреми.

Реалізація навчання:

↓ проведення вступного та інших видів  інструктажів;

 ↓ погодження дат та часу відвідування підприємства майстром виробничого                  навчання від закладу освіти;

↓ прийняття рішення щодо можливості включення здобувачів освіти до                  штатного розпису працівників суб’єктів господарювання під час здобуття професійної освіти за  дуальною формою у разі укладання  трудових  договорів;

 ↓ облік виконаних здобувачем освіти робіт та оплата праці за фактично виконаний обсяг робіт згідно з установленими системами оплати праці та укладеними договорами.

Роботодавець:

обирає претендентів на   навчання;  визначає зміст навчання.

Для організації навчання:

визначте робочі місця   (навчально-виробничі ділянки);

 зверніться до центру зайнятості   щодо укладання договору;

спільно з закладом освіти сформуйте освітню програму та  робочий навчальний план,                                  щоденник здобувача освіти  з    професії / кваліфікації.

Переваги роботодавців:

- економія часу та коштів на пошук,

 підбір кваліфікованих працівників, їх перенавчання;

- можливість перспективного   планування заміни кадрів та відбору кращих здобувачів освіти;

- максимальна відповідність знань та вмінь працівників потребам    підприємства після проходження    навчання;

- скорочення часу на професійну   адаптацію новоприйнятих.

Дієве соціальне партнерство -  запорука сталого розвитку  людського капіталу!

За більш детальною інформацією звертайтеся до Заставнівської районної філії Чернівецького ОЦЗ за адресою:м.Заставна, вул..Незалежності,100, каб.№1, тел..(03737)3-13-17 , 0686367712 або інтернет-сайтом  www.dcz.gov.ua.



Top