Розвиток села Веренчанка- від ідеї до реалізації

 

Голова Заставнівської районної державної адміністрації побував у с. Веренчанка, де  тривають ремонтні роботи приміщення місцевого дошкільного навчального закладу.

Юрій Кітар наголосив на тому, що розвиток та покращення  цього села є яскравим прикладом того,  як потрібно використовувати кошти, що надходять до місцевого ( сільського) бюджету, коли адміністрація щиро вболіває за соціально – економічний розвиток свого населеного пункту.

« Якщо кошти використовують на благо громади, то така громада сильна і має хорошу перспективу в майбутньому» -- сказав керівник району.

Ще декілька років тому ніхто б і подумати не міг, що село Веренчанка стане одним із найпрогресивніших населених пунктів району.  Зруйновані дороги, поганий стан закладів соціального призначення, безперспективність у напрямку створення робочих місць – все, як і у всіх інших селах Заставнівщини.

 Балотуючись на посаду Веренчанського сільського голови Володимир Бойчук запропонував своє бачення того, яким має бути його село : « Мене болить душа за край, в якому я народився і живу, в якому живуть мої діти. Ми маємо великі перспективи, потрібно тільки взятися до роботи всім разом. І все вийде».

Насамперед  збережено   рівень  доходів населення, пом'якшено  ситуацію на ринку праці в селі, забезпечено   соціальний  захист  найбільш вразливих верств населення. Для цього відчутним є всіляке  сприянням веренчанцям у створенні робочих місць та  само зайнятості населення .   Активно  підвищується   ефективність енергоспоживання.

Для цього  здійснюються   заходи із енергозбереження в усіх сферах діяльності.  За ініціативи сільського голови  відбувається  покращення   рівня соціальних стандартів і якості послуг, які безпосередньо надаються населенню, удосконалення діяльності та матеріально-технічної бази закладів охорони здоров'я, освіти. Створюються  належні  умови для всебічного та повноцінного розвитку дітей та пошановуються  культурні  традиції  села.

  «Вже давно на часі активізація інвестиційної діяльності, створення нових виробничих підприємств, які дадуть додаткові робочі місця,  здійснення природоохоронних заходів, щодо призупинення погіршення стану навколишнього природного середовища, облаштування місцевого  сміттєзвалища. Постійно підтримувати у належному стані дороги та  поступове їх асфальтування,  благоустрій кладовищ.

 Виконання зазначених пріоритетних завдань дасть можливість забезпечити стабільні темпи економічного зростання, сприятиме наповненню бюджету села та дозволить спрямувати фінансові ресурси у соціальну сферу для створення повноцінного життєвого середовища, додержання державних соціальних стандартів та гарантій. Це стосується усіх населених пунктів Заставнівського району» -- переконаний Юрій Кітар.

 Завдяки спільній роботі всієї громади  та ефективному плануванню сільської ради,  бажане для мешканців Веренчанки,  вдалося впровадити  в реальність: відремонтовані дороги та вулиці;   приваблює очі  ошатністю сільський будинок культури, лікарська амбулаторія, приміщення сільської ради;  перехоплює подих, при першому погляді  на світлини воїнів АТО – мешканців с. Веренчанка.

 Найбільше хвилювань викликав у громади села стан будівлі сільського дошкільного закладу. Фундамент дав просадку. Покрилися корозією металеві конструкції. «Наші діти вартують найкращих умов та ставлення до себе» -- говорить Веренчанський сільський голова. Тому багато зусиль та коштів було виділено для облаштування дитячого садочка.  

Упорядковані  кімнати груп, допоміжні та підсобні приміщення, кухня – за останніми вимогами часу: нові нагрівальні поверхні, духовий шафи, столи, меблі, стелажі, холодильник – все необхідне для приготування якісної їжі. У пральному приміщенні  встановлені нові машини для автоматичного прання.

Нині тривають ремонтні роботи з укріплення фундаменту  – змонтовані нові міцні металеві опори, а місця вражені корозією покриті антикорозійною речовиною. До речі,  харчування дитини у день коштує до 20 гривень.  У меню обов’язково є м’ясо, овочі, круп’яно-макаронні вироби, молоко, вершкове масло, яйця.

Тобто увесь, необхідний для розвитку дитини, набір продуктів.  Малеча із задоволенням відвідує дошкільну установу. Мешканці села активно обговорюють необхідність територіального об’єднання громад та переконані, що сила громади у праці та  єдності.

Поділися з друзями



Top