Виїзна акція служби зайнятості – на допомогу мешканцям села Доршівці та Товтри

 

10 листопада  фахівцями Заставнівської районної філії Чернівецького обласного центру зайнятості  здійснено виїзний захід до с.Доршівці та Товтри Вікнянської ОТГ з метою ознайомлення мешканців сіл із послугами та можливостями служби зайнятості.

Для  присутніх мешканців сіл  проведено презентацію сайту Державної служби зайнятості, надано інформацію про можливість реєстрації в електронному кабінеті, акцентовано увагу  на можливості резервування часу у спеціалістів через інтернет-сервіс «Електронна черга». 

В ході зустрічі    фахівці ознайомили із ситуацією, що склалася на ринку праці регіона, переліком актуальних вакансій, поінформували щодо можливості отримання нових професій та підвищення кваліфікації, відкриття власної справи. Також розглядалося актуальне питання сьогодення -  легальна зайнятість.Присутні отримали  відповіді на питання, які стосувалися важливих аспектів працевлаштування та  умов реєстрації в центрі зайнятості

Під час зустрічі з старостами сіл Димкою І.В. та Коханим В.І.обговорені ряд важливих питань, які є взаємовигідними як для безробітного, так і працедавця.

Насамперед, обговорювались особливості організації робіт тимчасового характеру та проведення професійного навчання шляхом стажування, адже це послуги служби зайнятості, які сприяють всебічній адаптації безробітних до нового трудового життя, а в перспективі – до постійної зайнятості та забезпечення працедавця новими кадрами,про компенсацію єдиного соціального внеску при працевлаштуванні безробітних на новостворені робочі місця.  

Можна зробити висновок, що виїзди фахівців районної філії у громади сприяють зміцненню співпраці між соціальними партнерами у питаннях створення  нових робочих місць, організації самозайнятості громадян та упередженню зростання безробіття.



Top