Виїзний захід центру зайнятості для учнів 8-11 класів Горошовецького ЗЗСО та Добриновецького ЗЗСО (Юрковецька ТГ) (фото)

 

Обирай майбутнє - живи й працюй в Україні!

17 листопада 2021 року відбувся виїзний захід центру зайнятості "Обирай майбутнє - живи та працюй в Україні!" для учнів 8-11 класів Горошовецького ЗЗСО та Добриновецького ЗЗСО (Юрковецька ОТГ).

Понад 15 років триває тісна співпраця між Заставнівською районною філією Чернівецького обласного центру зайнятості та Добриновецьким і Горошовецьким закладами загальної середньої освіти.

Завжди гостинно зустрічає фахівців служби зайнятості Мензелевська Уляна Іванівна (директор Добриновецького ЗЗСО) і зауважує: «Правильний вибір професії – це одне з найважливіших рішень в житті людини.»

Захід провела провідний фахівець з профорієнтації Антоніна Старко, яка висвітлювала наступні теми:

- економічна ситуація в області, районі та на селі;
- працевлаштування молоді;
- огляд навчальних закладів області;
- професійна підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації за сприянням служби зайнятості;
- навчання в центрах професійно-технічної освіти ДЦЗ;
- чим необхідно керуватись при виборі професії;
- типові помилки при виборі професії.

Учнів запросили у центр зайнятості на тестування за допомогою програми АРМ «Проф Консультант» та веб-базованої платформи для онлайн профорієнтаційного консультування «Моя професія: консультаційна мережа» у дистанційному режимі.

Результати профорієнтаційної роботи можна побачити у зменшенні чисельності випускників, що не мають визначених професійних планів. Аналогічні заходи допомагають випускникам робити свій професійний вибір виважено.

Для педагогічного колективу Горошовецької школи відбувся семінар «Роль класного керівника, шкільного психолога та центру зайнятості у профорієнтаційній роботі», на якому були присутні 25 педагогів.

Фахівець з профорієнтації звернула увагу на рівень зайнятості населення та зростання економічної активності, розвиток професійного потенціалу молоді, більш адекватне уявлення про ринок праці регіональний та державний, успішну професійну самореалізацію та підвищення якості життя всіх громадян України.

Старко А.Б.
3-13-17



Top