Стажування за допомогою служби зайнятості - це реальний шанс працевлаштуватись!

 

Однією із перспективних і привабливих форм підвищення кваліфікації як для безробітних, так і для роботодавців, є стажування на робочому місці.

Для роботодавця – це найкращий спосіб задовольнити потребу в робочій силі кваліфікованими кадрами, а для безробітного – можливість відновлення своїх трудових навичок, адаптація до нових умов та ефективного працевлаштування.

Якщо безробітний не має достатніх професійних навиків або досвіду, служба зайнятості організовує його стажування безпосередньо на підприємстві. За час такого стажування особа зі статусом безробітного вдосконалює свої професійні якості, адаптується на майбутньому місці праці до умов виконання робіт, до обладнання, технології та колективу.Стажування проводиться за індивідуальною програмою під керівництвом працівника підприємства, установи, організації, який має стаж роботи за відповідною професією (спеціальністю).

Багато роботодавців, що співпрацюють в даному напрямі з Заставнівською районною філією Чернівецького  обласного центру зайнятості є задоволені даним видом професійного навчання. Протягом 2021 року  17 безробітних  проходили  підвищення кваліфікації на підприємстві шляхом стажування  безпосередньо на робочому місці перед працевлаштуванням.

При укомплектуванні вакансій за сприяння служби зайнятості такі роботодавці мають ряд переваг.

Насамперед, вони не витрачають час та кошти на пошук претендентів на вакансії, адже фахівці  служби зайнятості підберуть з числа людей, які шукають роботу, працівників відповідно до вимог роботодавця, попередньо домовляться з ним про дату зустрічі з претендентами на вакансії на базі підприємства чи Заставнівської районної  філії Чернівецького ОЦЗ. А за умови якнайшвидшого укомплектування вільного робочого місця роботодавець не втрачає кошти через простій.

Тому роботодавці задоволені такою співпрацею з філією, адже враховані їхні інтереси при формуванні трудового колективу.



Top