У Заставнівському ЦЗ відбувся семінар "Генеруй бізнес-ідею та розпочни свій бізнес"

 

На сьогодні самозайнятість є особливо актуальна, зокрема з огляду розвитку малого та середнього бізнесу.

Тому багато людей замислюються над питанням: «Як розпочати власну справу?».

Важливим завданням у регулюванні ринку праці є сприяння розвитку підприємницьких ініціатив громадян та підтримки самостійної зайнятості населення.

Залучення осіб до організації підприємницької діяльності одна з активних форм підтримки безробітних, що здійснюється державною службою зайнятості у разі відсутності на ринку праці підходящої роботи.

Безробітні, які виявили бажання розпочати власний бізнес:

- отримують інформаційно-консультаційні послуги про можливості служби зайнятості у сприянні започаткуванню власної;
• надаються індивідуальні профорієнтаційні послуги;
• залучаються до інформаційних семінарів "Генеруй бізнес-ідею та розпочни свій бізнес" та до професійного навчання з основ підприємницької діяльності;
• отримують допомогу в розробленні бізнес-плану (розроблення бізнес-плану безробітним може здійснюватись як в процесі професійного навчання, так і самостійно).

Фахівці служби зайнятості організовують спеціальні інформаційні семінари, щоб інформувати безробітним про етапи започаткування та провадження власної справи.

Зокрема, зареєстровані безробітні Заставнівської районної філії Чернівецького ОЦЗ стали учасниками інформаційного семінару "Генеруй бізнес-ідею та розпочни свій бізнес".

Під час заходу учасники ознайомилися з послугами служби зайнятості, що надаються на всіх етапах започаткування власного бізнесу, про створення умов для розвитку самозайнятості населення та підприємницької ініціативи в регіоні.



Top