У Горошовецький ЗЗСО відбулася презентація книжки Юрія Кушніра «Подвиги «лісового хлопчика»

 
Сьогодні у нашому закладі зібралися люди, небайдужі до чистоти духовних криниць, до натхненної творчої праці та наділені великою любов’ю до культурного розквіту нашого краю.
Тут відбулася презентація книжки Юрія Кушніра «Подвиги «лісового хлопчика». У історичній повісті розповідається про нашого односельчанина, п’ятнадцятирічного хлопчика, справжнього героя Першої світової війни Лазаря Мельничука.
Юний розвідник зумів визволити з полону близько ста буковинців, що воювали в австро-угорській армії, та полонити російського офіцера – капітана.
І це не видумка автора, а документально підтверджений факт. Неймовірні пригоди літературного героя пов’язані з реальними історичними подіями, що відбувалися в наддністрянському краю.
На святі були присутні Народний артист України Івана Дерду, вчитель Погорілівського ЗЗСО, дитячий письменник, член спілки письменників України Панчук Степана, письменник Козак Іван, голова Заставнівсьського районного товариства «Просвіта», член національної спілки журналістів, лауреатка літературної премії ім. Івана Бажанського Світлана Масловська.


Top