Відео - Від телефонних шахраїв на Заставнівщині страждають люди

 

Днями в місті Заставна та районі стався наліт аферистів від яких свої кошти втратили декілька людей.

На сьогоднішній день постраждалі звинувачують саме банк, з карток якого і пропали гроші, та як нам повідомили співробітники банку що їм про таку проблемі відомо і вони неодноразово попереджають власників пластикових карток про небезпеку розголошення персональних даних.

Щоб наші люди і далі не потрапляли в таку халепу ми вам розкажемо як все трапляється і чого робити не треба.

Як усе стається?

Я правило до вас на телефон телефонує людина, яка представляється співробітником банку, після чого розпитується чи подобається вам обслуговування, або чи немає в вас проблем з карткою (зазвичай це такі собі стандартні запитання), але ви навіть не здогадуєтесь що після того як ви повідомляєте свої особисті дані афера розпочала свою дію.

Після вашої розмови з оператором гроші з рахунку просто зникають, а все через те що, багато людей не знають що свої особисті дані ви не можете розповсюджувати а якщо ви комусь їх повідомляєте то банк вже немає змоги вас захистити.

Чого не треба робити ніколи?

1 Не можна нікому розповідати свій пароль від банківської картки.

2 З задньої сторони картки знаходиться трьох значний код ні в якому разі не можна його казати.

3 Повідомляти також не можна телефон за якою прикріплена картка.

Якщо Ви збираєте кошти на хворих рідних чи дітей ніколи не можна в своїх оголошеннях повідомляти номер картки і одразу мобільний телефон за яким вона прикріплена (ваш фінансовий номер), краще для дзвінків по оголошенню використовуйте інший номер.

Редакція сайту Заставна Сьогодні застерігає всіх, хто користуються банківськими картами, не розмовляти з аферистами по телефону, навіть якщо вони співробітники банку. Краще самі передзвоніть в службу підтримки при необхідності.

Не ведіться на розмови про те що це тільки перевірка вашої картки чи то попередження що вашу картку ніби то заблокували, адже ті хто довірився таким телефонним розмовам зараз мають тільки нулі на рахунку.

Якщо вже така біда трапилась не сидіть на місці, блокуйте картку та номер телефону за якою вона закріплена та пишіть заяву в поліцію.

Поділися з друзями

 



Top