В селі Василів встановили меморіальну дошку Петру Танасійчуку

 

6 травня, біля Василівського НВК відбувся мітинг-реквієм на честь вшанування пам’яті колишнього випускника навчального закладу Петра Танасійчука та відкриття меморіальної дошки на його честь.

Петро Танасійчук (позивний “Петрушка”) — уродженець с. Василів, який за мобілізацією проходив військову службу в ЗСУ, захищаючи цілісність України на її Сході та підірвався на ворожому фугасі у районі м. Щастя, що на Луганщині, виконуючи своє бойове завдання.

У мітингу – реквіємі взяли участь перший заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації Михайло Павлюк, голова Заставнівської районної державної адміністрації Юрій Кітар, його перший заступник Василь Молдован, начальник відділу освіти, молоді та спорту Марія Матейчук, начальник відділу культури райдержадміністрації Василь Барабащук, учасники бойових дій на Сході України — члени ВГО “Ніхто крім нас”, волонтери ГО “ЩЕДРО”.

Мітинг – реквієм відкрили виконанням Гімну України. Загиблих у зоні АТО воїнів вшанували хвилиною мовчання. Право відкрити меморіальну дошку на честь Петра Танасійчука надали рідним загиблого бійця та його побратима, учаснику бойових дій Людвігу Галаю.

Звертаючись до василівчан Юрій Кітар сказавши, що сьогодні усіх тут зібрало велике горе, яке рівно рік тому ступила на василівську землю. Загальноукраїнська біда прийшла в наш край, ввірвалася у кожну оселю. Ми вшановуємо пам’ять молодого чоловіка, захисника Вітчизни, який загинув смертю хоробрих, відстоюючи цілісність і незалежність рідної України Петра Танасійчука.

Нав’язувати пов’язана нам війна забрала вже тисячі життів українців, які були кращими, цвітом нації. Не думаючи про своє життя, вони за першим покликом стали на захист своєї Вітчизни.

Серед них був і наш земляк Петро Танасійчук. Коли військкомат покликав захищати Вітчизну, він не роздумуючи, проміняв тихе, спокійне, розмірене життя на суворі будні воїна-захисника.

Петро любив життя і багато хотів встигнути, але ворожий фугас його обірвав, не давши здійснитись мріям, не давши можливості потішитися сіном і донечкою, підтримати й доглянути матусю.

Голова Заставнівської районної державної адміністрації звернувся до матері Марії Довбенчук та її родини і від усієї душі висловив щирі співчуття:

“– Ваш материнський біль від втрати сіна не заживе ніколи. Але нехай Вас підтримує думка про те, що Ваш син віддав своє молоде життя за рідну Україну, за свій народ і загинув, як справжній воїн, як справжній герой на полі бою. Герої не вмирають, їх пам ” ятають вічно. Вічна пам’ять тобі, Петре!”

Свої виступи-вшанування воїна-героя продовжили перший заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації Михайло Павлюк та перший заступник голови Заставнівської райдержадміністрації Василь Молдован. До присутніх звернулася директор Василівського НВК Галина Глинська та учасник бойових дій, член ВГО “Ніхто крім нас”, побратим Петра Танасійчука — Андрій Кукул.

Петро Танасійчук героїчно віддав своє життя за Україну, за краще майбутнє для шкірного із нас. Він та такі як він назавжди змінили нашу Україну і самих українців.

Поділися з друзями

  



Top