В селі Товтри ООН долучилися до ремонту дитячого садочка

 

У Товтрах, що на Заставнівщині, є чималий дитячий садочок – його нині відвідують лише 50 дітей, хоча розрахований на 74.

Завідувач ДНЗ «Теремок» Галина Халусрозповідає, раніше функціонували 4 вікові групи, але тепер лише дві. Через низьку народжуваність і чималу плату.

- Я є і головою громадської організації, завдяки якій у співпраці з ООН ми у садочку реалізували за минулий рік два проекти.

Один – по заміні вікон і дверей, обійшовся у 257 тисяч гривень, з яких сільська рада витратила 102 тисячі, ООН – 140, і громадська організація зібрала 14,3 тисячі гривень, - каже Г. Халус.

– Другий проект з утеплення фасаду обійшовся у 232 тисячі. Був залишок з першого проекту, тому частка сільської ради була більшою – 150 тисяч, ООН – 70 тисяч, і коштів людей – 11 тисяч.

Але завдяки цим проектам садочок дійсно оновився. До того ж тепер можна говорити про суттєву економію, яку дало утеплення.

Планують також упорядкувати територію садочка та оновити старий павільйон. Однак на все це потрібні гроші, яких як завжди не вистачає.

Поділися з друзями

  



Top