Роз'яснення щодо запобігання пожеж на хлібних масивах - Заставнівський РС Управління ДСНС України у Чернівецькій області (фото)

 

У Заставнівському районі Жнивна кампанія триває.  Більше 7 тисячі гектарів посівних площ зернових у Заставнівському районі у 2017 році повинні бути зібрані в цьому році в повному обсязі.

Пора жнив - особливий пожежо небезпечний період.

Загрозливу обстановку створюють спекотна погода, сухі хліба, енерго насичені хлібозбиральні агрегати, які нерідко знаходяться у не справному стані, а також людська недбалість та безвідповідальність.

З огляду на викладене Заставнівський РС Управління ДСНС України у Чернівецькій області нагадує речі які робити заборонено:

- робота техніки без заземлювальних металевих ланцюгів які торкаються землі

- застосування паяльних ламп для випалювання пилу радіаторів двигунів;

- заправляння збиральної техніки у хлібних масивах;

- заправляння машин у нічний час у польових умовах;

- розводити багаття на полях та біля них;

- спалювання стерні та пожнивних залишків.

Також працівниками ДСНС оглядається техніка та пожежне обладнання для того щоб пожежні автомобілі підприємств могли використовуватись за призначенням.

Працівниками Заставнівського РС та Заставнівської РДА під час жнив проводиться роз’яснювальна робота щодо запобігання пожеж на хлібних масивах, також проводяться інструктажі по дотриманню вимог пожежної безпеки під час збирання врожаю.

Заставнівський РС Управління ДСНС України у Чернівецькій області звертається до працівників сільськогосподарської галузі та всіх громадян із проханням бути вкрай обережними з вогнем і пожежонебезпечними предметами, мандруючи на автомобілі чи пішки повз хлібні лани.

Заставнівський РС Управління ДСНС України у Чернівецькій області

{phocagallery view=category|categoryid=4|limitstart=0|limitcount=0|detail=3|overlib=3|piclens=1|pluginlink=0}



Top