Юрій Кітар зустрівся з ГО « Тактична група 4.5.0.» щодо створення військово - патріотичного табору в Добринівцях

 

З метою виховання громадянина-патріота України, утвердження любові до Батьківщини, духовності, моральності, шанобливого ставлення до національних надбань Українського народу, наслідування найкращих прикладів мужності та звитяги борців за свободу та незалежність України.

Як з історичного минулого, так і захисників, які сьогодні відстоюють суверенітет та територіальну цілісність держави у боротьбі із зовнішньою агресією, а також визначення ефективних механізмів системної взаємодії органів державної влади, органів місцевого самоврядування та інститутів громадянського суспільства у питаннях національно-патріотичного виховання Президент України Петро Порошенко затвердив Стратегію національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016 - 2020 роки.

Відповідно , в Україні національно-патріотичне виховання дітей та молоді має стати одним із пріоритетних напрямів діяльності держави та суспільства щодо розвитку громадянина як високоморальної особистості, яка плекає українські традиції, духовні цінності, володіє відповідними знаннями, вміннями та навичками, здатна реалізувати свій потенціал в умовах сучасного суспільства, сповідує європейські цінності, готова до виконання обов’язку із захисту Батьківщини, незалежності та територіальної цілісності України.

З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості в Україні встановлено свято – День захисника України, яке відзначати щорічно 14 жовтня.

Крім того, 14 жовтня святкується як день УПА, бо вважається, що Українську повстанську армію було створено на Покрову у 1942 році.

У Заставнівському районі заплановано проведення ряду заходів, приурочених цій даті. Один з них -- 14 жовтня 2017 року у лісі с. Добринівці громадське об’єднання «Тактична група 4.5.0» буде проводити відкриття національно – патріотичного , військово – спортивного, традиційно – християнського вишкільного табору «Добринівці». Заставнівська районна державна адміністрація долучається до підготовки дійства.

З метою уточнення підготовчих моментів голова виконавчої влади району Юрій Кітар, волонтери ГО « Щедро» Анатолій Дронь та Дмитро Андрухович зустрілися з керівником ГО « Тактична група 4.5.0.» Олександром Паращуком на території , де відбуватиметься дійство.



Top