Відео - Хто і навіщо в Заставнівському районі на передодні свят нищить дерева поблизу доріг

 

30 грудня близько 10 години ранку, на месенджер Viber громадської організації "УНІА" надійшло кілька повідомлень про те що невідомі особи пиляють дерева по трасі Заставна - Кадубівці (М 19), неподалік залізничного переїзду.

Щоб перевірити поступившу інформацію, було принято рішення направити групу з чотирьох осіб в склад якої входили журналісти та активісти ГО "УНІА" а саме Мельник Ярослав, Палійчук Олександр, Панзига Олександр та Цюпа Ігор.

Прибувши на ймовірне місце події, вони помітили наступне, кілька чоловік озброєвшись бензопилами та сокирами нищать насадження вздовж дороги, яке хочаб якимось чином захищало трасу від снігових заметів а в літку слугувало захистом від палючого сонця подорожуючим.

Також було видно що, пиляються не тільки хворі й гнилі дерева але й, здорові які ще не один рік могли порадувати своїм цвітінням та прохолодою.

На прохання журналістів представитись хто вони є та показати документи на здійснення такого роду робіт, люди з бензопилами відмовились представитись а в якості документів показали тільки лісорубний квиток під № 254 завізований не зрозуміло ким так як, прізвища людини яка видавала відповідний документ, на ньому не було.

Було вирішено терміново в телефонному режимі звернутись до Голови заставнівської РДА Юрія Кітара, який повідомив, про те що ще на передодні він заборонив проводити подібні роботи на даному відрізку дороги та працівники працюють без відповідної дозвольної документації.

Повернувшись на місце події щоб повідомити про незаконність даних дій ми побачили, ще добрий десяток свіжо повалених дерев, реагуючи на наше повідомлення щодо розмови з Юрієм Кітарем, робітники зібрали своє обладнання та поїхали в невідомому напрямку.

З словами працівників, вони доглядають за дорогою та узбіччям, як ми помітили пиляючи живі, здорові дерева, але в ту ж мить картина зовсім не радує так як роблять це вони в бур`янах зростом в людину, які не потрібно прибирати?
Шкода що за день до Нового Року ми спостерігаємо таку сумну картину, адже пора би вже думати не тільки про нищення але й про відродження природи, чому ніхто не саджає дерева перед тим як зрізати вже існуючі?

Поділися з друзями



Top