Юрій Кітар - відмовитись від монополіста з теплопостачання зможемо тільки тоді коли перейдемо на автономне опалювання

 

 Голова райдержадміністрації Юрій Кітар після проведеного моніторингу за температурним режимом у  приміщеннях бюджетних установ та закладів  провів нараду з керівних цих установ, на якій було обговорено якість  та вартість даної послуги.  

Мова також йшла  про те, що  здорожчання цін на енергоносії призвело до здорожчання усіх, від цього залежних, послуг (теплопостачання у тому числі).

І це боляче бє по кишені не тільки  простих громадян, але й по бюджетній  також.   

У той час,  коли в населених пунктах району в  кожної організації встановлене  автономне опалення, завдяки якому можна самотужки регулювати  використання твердого палива, газу чи електроенергії, то у райцентрі, за виключенням центральної районної лікарні та ДНЗ №2, бюджетні установи обігрівають  свої приміщення теплом, яке постачає монополіст –  центральна котельня  ПП «Надпредтеплосервіс».

Тепломережа практично зношена та потребує заміни, тому  транспортуючи  тепло до будинків, обігріває й асфальт.

« Вже давно  назріло питання встановлення автономного опалення  у кожній  бюджетній організації.

Лише так ми зможемо відмовитися від послуг монополіста, або знайти  позитивне для економії коштів рішення.

Взимку потрібно підготувати відповідну документацію, зробити розрахунки, щоб уже ранньою весною взятися до роботи. 

 Звичайно цьому мають передувати проведення  енергозберігаючих  заходів, там де вони ще не достатні» -- наголосив Юрій Васильович. 

 З метою обговорення найбільш прийнятного для району рішення з цього питання голова виконавчої влади району  Юрій Кітар зустрівся з директором ТОВ « Чернівецькі теплові мережі» Олексієм Забаштою та обговорено подальші кроки з реалізації запланованого.



Top