Чернівчанам безкоштовно обстежуватимуть родимки

 

22 квітня 2016 року відбудеться День меланоми в Україні.

 Цього дня спеціалісти – дерматологи та онкологи - будуть проводити безкоштовний прийом громадян, ціллю якого є виявлення меланоми та інших злоякісних новоутворень шкіри на ранній стадії. Медики нагадують, що лише своєчасна діагностика та лікування можуть врятувати життя і зберегти здоров’я людині.

Меланома - одне з найнебезпечніших онкологічних захворювань! Щорічно у всьому світі лікарі діагностують близько 200 тисяч нових випадків меланоми.

Всесвітня організація охорони здоров'я у своїй програмі по боротьбі з раком дає чіткі рекомендації і підкреслює, що раннє виявлення раку значно підвищує шанси для успішного лікування. Раннє виявлення раку складається з двох основних компонентів: інформування населення про захворювання, його ознаках, методах самодіагностики та профілактики, а також (масові огляди).

До "Всесвітнього дня діагностики меланоми" на кафедрі дерматовенерології Вищого державного навчального закладу України "Буковинський державний медичний університет" 22 квітня 2016 р. з 10.00 до 16.00 у навчальній аудиторії №6 асистентом кафедри, кандидатом медичних наук Шуленіною Олександрою Валеріївною буде проведено безкоштовне обстеження з використанням сучасного методу неінвазивної діагностики - дерматоскопії для виявлення ознак меланоми шкіри та надані рекомендації щодо подальшої тактики.

Джерело: http://bukpravda.cv.ua/



Top