Чернівці увійшли в десятку найдешевших для відпочинку міст України

 

Туристичний портал igotoworld.com склав список найбільш доступних для туристів українських міст, куди цікаво вирушити на вікенд.

 

Критерії прості: вартість ночі для двох в 3* готелі в середині травня, вартість квитка на громадський транспорт від ж/д вокзалу до центру міста, вечері для двох у ресторані (середній чек) та вартість чашки кави. Також враховуваться туристична привабливість міст.

До рейтингу потрапили 13 міст. Найдешевший Тернопіль, де згаданий набір послуг обійдеться у 362 гривні.

Чернівці - на 7 місці.

Чернівці: 535,5 грн Ніч для двох у 3* готелі – від 370 грн. Вечеря, середній чек – 150 грн. Чашка кави – від 14 грн. Проїзд від ж/д вокзалу в центр – 1,5 грн (тролейбус № 3 або № 5).

Що подивитись у Чернівцях

Чернівці не випадково називають "маленьким Віднем" або "маленьким Парижем". Тут особлива атмосфера міста-свята, переплетення культур різних народів, красиві площі, старовинні вулички, куполи храмів, різнобарвності архітектурних ансамблів і стилів.

Важко не помітити Музично-драматичний театр – копію Віденського театру, ратушу середини 19 століття, імпозантну будівлю Художнього музею з вишуканими інтер'єрами, Будинок-корабель, величний кафедральний собор Святого Духа, вишукану будівлю Єврейського народного дому, оригінальну композицію Вірменської церкви...

Фантастично красива колишня резиденція митрополитів Буковини, що входить до Списку спадщини ЮНЕСКО. Старовинні буковинські ікони на склі, килими, писанки в Художньому музеї, колекція стародруків, етнографічних і археологічних артефактів у Краєзнавчому музеї. І мелодія "Марічки" у виконанні сурмача в буковинському народному вбранні з балкона 45-метрової вежі ратуші.



Top