В Путилі відбувся традиційний фестиваль "Полонинська ватра"

 

Свято Полонинської ватри відбувається в Путилі, і означає, що отари вівчарів вже саме час виводити в гори на пасовиська.

Там вони будуть знаходитись аж до осені. Свою назву свято Полонинської ватри отримало через те, що на святкуванні зазвичай запалюють велике багаття - невід’ємний атрибут виходу на полонину.

На сьогоднішняй день Вихід на Полонину 2016 - це традиційне свято, ціла низка заходів, об’єднаний у свого роду фестиваль. Усі охочі змогли доторкнутися до традиційного гуцульського колориту та мали можливість відвідати виставку – продаж продукції сільгоспвиробників району та області, виставку-конкурс учасників ІV регіонального конкурсу декоративно-прикладного мистецтва «Мистецтво гуцульського краю».

На святковому ярмарку в продажу дивовижні вишиванки, оздоблені не лише нитками, але й бісером та іншим декором. Також можна придбати киптарі, кресані, прикрашені пір’ям павича або глухаря, торбинки-тайстри, та безліч інших традиційних предметів одягу та аксесуарів.

Також на ярмарку майстри демонструють неймовірні витвори з дерева - різьблені та інкрустовані, предмети посуду, дерев’яні меблі, вази та статуетки тощо. Також є відмінна можливість придбати горщики та інших посуд від місцевих гончарів, який прослужить не одному поколінню вашої родини. І це не єдині речі, якими може похвалитись ярмарок в Путилі на святкуванні Виходу на Полонину 2016.

Також тут відбулись концертна програма, розіграш призів, народні гуляння, смачні страви гуцульської кухні.

Нагадаємо, у 2014-15 роках свято "Полонинська ватра" не проводилося через складну політичну ситуацію в країні та агресію Росії проти України.

Джерело: http://bukpravda.cv.ua/



Top