Відео: Колядуєм і віншуєм, най увесь світ знає, Що й в Чернівцях на Буковині Христос ся рождає!

 

Цьогорічне Різдво – особливе!
Наша нація здобула один з найпотужніших духовних чинників, що забезпечуватиме та охоронятиме справжню незалежність України – помісну Православну церкву.

Як заявив Митрополит Київський і всієї України, предстоятель Православної церкви України Епіфаній, під час різдвяної літургії в Софіївському соборі, першому богослужінні після надання Томосу про автокефалію – «Ми маємо свою незалежну українську Православну церкву, ми молимось своєю рідною, зрозумілою українською мовою. Це є корисним на шляху до спасіння кожного з нас.

В цей величний день Різдва Христового бажаю всім нам, щоб Господь і в подальшому благодіяв, допомагав і сприяв нам, а ми будемо і в подальшому молитись, щоб Господь давав нам єдність, щоб всі православні християни України об’єдналися навколо престолу Київського в єдині помісні автокефальній Православній церкві України», - додав митрополит Київський і всієї України.

9 січня 2019 року у Стамбулі усі члени Синоду Вселенського патріархату підписали Томос про автокефалію української церкви. Відтепер документ остаточно оформлений і впродовж декількох днів він повернеться до України.

На традиційному фестивалі колядок, який з року-в рік відбувається в Кафедральному соборі Різдва Христового в м.Чернівці, Архієпископ Чернівецький і Київський – владика Онуфрій щиро привітав усіх з Різдвом Христовим та з такою вагомою великою довгоочікуваною та бажаною подією в житті православних християн й запросив усіх долучитись до різдвяних піснеспівів.

В цьогорічному фестивалі взяли участь хори Кафедрального собору Різдва Христового м.Чернівці, Церкви Успіння Богородиці (с.Валява, Кіцманського району), Свято-Дмитрієвська церква с.Ширівці (Хотинського району), Свято-Миколаївська церква (с.Н.Станівці Кіцманського району), Заставнівська церква перенесення молей Святого Миколая, Храм Івана Сучавського (с.Мигове Вижницького району).

Величальна коляда воскресала у виконанні таких прекрасних щирих людей, котрих згуртувало Різдво Христове в одну велику дружню українську родину. Кожен твір має свій духовний початок і своє благословення і є найкращим дарунком нині для Господа.

Владика Онуфрій з почуттям великої, щирої вдячності вручив грамоти кожному колективу, які взяли участь у фестивалі колядок «Колядують зорі на Різдво щороку». Приємно наголосити на тому, що цьогорічну грамоту отримав і хор Свято-Миколаївської церкви в м. Заставна, яку вручили регенту – Миколі Миколайовичу Микитею.

Особлива аура цього дня витала в Кафедральному соборі. Надзвичайна акустика додавала відчуття піднесеності, особливого звучання кожній колядці, яка звучала як і у виконанні професійних церковних хорів, так і у виконанні хорів парафіян. Владика Онуфрій вкінці підвід підсумки та благословив всіх присутніх.

На завершення прозвучала коляда, яку розпочали священнослужителі, а згодом підхопили всі присутні «Бог предвічний народився» і «Нова радість стала».

Автор: Леся Стасюк

Поділися з друзями



Top