У січні 2019 року служба зайнятості працевлаштувала на нові робочі місця 15 безробітних

 

У січні 2019 року служба зайнятості працевлаштувала на нові робочі місця 15 безробітних, а роботодавцям компенсувала фактичні витрати у розмірі єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на суму 221,9 тис.грн.

«Така компенсація є своєрідним стимулом роботодавцям, які створюють нові робочі місця як в пріоритетних видах економічної діяльності,  так і  за роботугромадянам, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштування», - зазначає директор Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

Суб'єктам малого підприємництва, які працевлаштовують безробітних строком не менше ніж на два роки за направленням служби зайнятості на нові робочі місця в пріоритетних видах економічної діяльності та за працевлаштування осіб, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, компенсація виплачується протягом одного року з дня працевлаштування особи за рахунок коштів, передбачених у бюджеті Фонду загальнообов’язкового соціального страхування України на випадок безробіття.

Також роботодавцю може бути компенсована 6 місячна заробітна плата за працевлаштування на строк не менше одного рокувнутрішньо переміщених осіб. Такі компенсації в минулому році отримали 2 роботодавці, та один  - у січні 2019 року.

Нагадаємо, у  2018 році обласна служба зайнятості працевлаштувалана нові робочі місця з компенсацією єдиного соціального внеску 293 безробітних, в тому числі108 безробітних, які потребують додаткових гарантій держави упрацевлаштуванні. Роботодавцям компенсованіфактичні витрати у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державнесоціальне страхування на суму 1,5 млн гривень.

Сектор інформаційної роботи

Чернівецького обласного центру зайнятості

52-23-76



Top