Представник Пенсійного фонду закликала інспекторів праці до активного вжиття заходів щодо порушників трудового законодавства

 

Заступник начальника управління – начальник відділу виконання бюджету та бюджетно-фінансової звітності фінансово-економічного управління Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Майя Філіпець взяла участь у семінарі-навчанні для інспекторів праці об’єднаних територіальних громад області, зорганізованому Управлінням Держпраці у Чернівецькій області.

Представники Управління Держпраці, пенсійної та фіскальної служб обговорили шляхи взаємодії у справі здійснення контрольних заходів з питань незадекларованих трудових відносин, своєчасності виплати заробітної плати, мінімальних гарантій в оплаті праці та проведення в установленому порядку комплексних заходів, спрямованих на детінізацію зайнятості й доходів населення відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення».

Майя Філіпець виступила з питання обміну інформацією про відомості, що містять ознаки використання праці неоформлених працівників та порушень законодавства про працю, які надсилаються щомісячно до контролюючих органів та об’єднаних територіальних громад. Наголосивши на необхідності вжиття реальних комплексних заходів з притягнення до відповідальності порушників законодавства та соціальних прав громадян, представниця Фонду зауважила:

– Усі суб’єкти господарювання й фізичні особи-підприємці повинні дотримуватися норм чинного законодавства, бути рівними у веденні бізнесу, відповідальними перед громадою та працівниками, які створюють їм матеріальні блага – сказала посадовець.

– Головне управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області надає всебічну інформацію щодо роботодавців області, котрі в порушення закону мінімізують зайнятість та зарплату працівникам.

На основі цих даних потрібно здійснювати реальні заходи, спрямовані на детінізацію зайнятості й легалізацію заробітної плати. Ми усі разом повинні захистити наших громадян від несумлінних роботодавців. Закликаю інспекторів праці до активізації інформаційно – роз’яснювальної роботи серед роботодавців та вжиття дієвих заходів впливу до всіх суб’єктів господарювання, в діяльності яких наявні ознаки використання незадекларованої праці.

В результаті обговорення актуальної теми трудових відносин учасники засідання окреслили шляхи взаємодії у справі легалізації зайнятості й оплати праці та узгодили план заходів на найближчий період.

Прес-служба Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області



Top