На Буковині підбили підсумки роботи пенсійної служби області за І півріччя

 

У Головному управлінні Пенсійного фонду України в Чернівецькій області відбулося розширене засідання колегії при начальнику Головного управління в області.

Розглянули підсумки роботи органів Фонду в області протягом І півріччя та визначили завдання на найближчу перспективу.

– Головне управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області забезпечує своєчасність виплати пенсій та допомоги понад 220,4 тис громадян. Забезпечено також своєчасне фінансування виплати житлових субсидій громадянам.

Рівень забезпечення власними коштами фінансування видатків на пенсійні виплати у І півріччі 2019 року склав 71,1% проти 63,3% минулорічних. Завдяки проведеній роботі з питань мобілізації платежів до бюджету Пенсійного фонду України та легалізації зарплати і зайнятості працівників у першому півріччі 2019 року забезпечено виконання планових завдань з надходження власних доходів до бюджету Пенсійного фонду в області на 106,1% та доходів, адміністрування яких здійснює Головне управління, – на 100,1%, – зазначив начальник Головного управління в області Михайло Романів.

Вживалися заходи до боржників з питань погашення заборгованості з платежів до бюджету Фонду, проводилися спільні з ДВС наради, виїзди до боржників, в  результаті,   до   бюджету   Фонду   надійшло  коштів   в  сумі  0,5 млн грн. Проводилася масштабна робота з фізичними особами-підприємцями, в тому числі інформаційно-роз’яснювальна, щодо погашення ними заборгованості з єдиного соціального внеску.

Завдяки вжитим заходам надходження зросли порівняно з відповідним періодом 2018 року на 33,6%.

Також на колегії обговорили питання стану виконання закону «Про звернення громадян», заходів щодо зміцнення виконавської дисципліни та механізмів плідної співпраці з органами місцевої влади, Державної фіскальної служби, соціальними партнерами.

Прес-служба Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області

 



Top