Відео - Випускники кафедри військової підготовки Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича склали військову присягу на вірність українському народові

 

Випускники кафедри військової підготовки Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича урочисто склали військову присягу на вірність українському народові. 104 юнаки та 13 дівчат, серед яких і наші заставнівчани, на стройовому плацу військової частини у Чернівцях дали особисту обіцянку гідно служити українському народові та рідній Україні.

Незабаром кожен із них отримає первинне офіцерське звання – молодшого лейтенанта.  До цього урочисто - щемного моменту студенти пройшли дворічний вишкіл у спеціалізованих аудиторіях, при кафедральній навчальній базі, а також двотижневий збір у польових умовах на військовому полігоні.

Окроплюючи  випускників святою водою, священник звертається до них із напутнім словом: «Ви дали присягу служінню на вірність Україні, на вірність громадянам України, тому це надзвичайно відповідально. Важливо, щобипротягомусьогосвогожиттявизавждидійсновідповідалитимнайкращимякостямофіцера.

Завжди нагадую військовим, що Святе Писання наділяє військовослужбовців найкращими чеснотами, адже боронити свій народ могли лише найкращі, найвідданіші.

Я певен, що тут, у цьому строю, стоять саме такі. Бажаю вам здоров’я, благополуччя, господньої благодаті».

Поділися з друзями



Top