Звернення за пенсією «в один дотик» – зручний сучасний сервіс для сучасних пенсіонерів

 

Одними з найбільш важливих  завдань Пенсійного фонду є покращення обслуговування відвідувачів  та мінімізація при оформленні пенсій витрат часу і застосування людського фактору.

З огляду на те, що значна частина нинішніх пенсіонерів добре володіє навичками користування комп’ютерними технологіями, Пенсійний фонд України активно розширює спектр дистанційних послуг сучасного формату.

Значно заощадити час завдяки відсутності потреби в численних відвідуваннях сервісних центрів дозволив один із нещодавно запроваджених електронних сервісів вебпорталу Пенсійного фонду звернення за пенсією «в один дотик», який уже встиг набути популярності серед громадян.

Раніше людині  для  призначення пенсії потрібно було приходити до органів Фонду багато разів, тепер же така необхідність відпала, оскільки і заяву, і скановані копії документів майбутній пенсіонер може подати в електронному вигляді, не виходячи з дому, та скоротити кількість відвідувань сервісного центру до одного – уже після отримання повідомлення щодо прийняття рішення про призначення пенсії для отримання пенсійного посвідчення. Нова модель звернення за призначенням пенсії доступна для власників електронного кваліфікованого (цифрового) підпису, виданого будь-яким з акредитованих центрів сертифікації ключів.

Отож для подання звернення за призначенням пенсії в електронному форматі потрібно:

– увійти на вебпортал Пенсійного фонду (https://portal.pfu.gov.ua) за допомогою електронного кваліфікованого підпису;

– в меню «Всі послуги» обрати функцію «Заява на призначення пенсії»;

– заповнити бланк заяви поданого зразка;

– завантажити скановані копії необхідних для призначення пенсії документів (перелік яких поданий на вебпорталі);

– підписати заяву електронним кваліфікованим підписом та надіслати до органу Пенсійного фонду.

Автоматизована система визначає найбільш вигідні для нарахування пенсії умови, за результатами опрацювання заяви в Особистому кабінеті відображатиметься інформація щодо стану обробки документів. Після прийняття рішення про призначення пенсії заявник отримує запрошення до сервісного центру для отримання пенсійного посвідчення.

Сервіс призначення пенсії «в один дотик» створений з метою спрощення  взаємодії громадян з органами влади і державними службами у вирішенні тих чи інших питань, заощадження часових, матеріальних та просторових витрат, в рамках виконання програми «Держава у смартфоні», яка передбачає поступове переведення всієї паперової документації в електронну площину. Розвиток сучасних технологій, проникаючи в усі сфери життєдіяльності суспільства,  виводить процеси отримання інформації та послуг на рівень більш високої якості й комфорту.

Пресслужба Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області

 



Top