Чергова допомога медикам Заставнівської та Кіцманської лікарень

 

Депутат Верховної Ради України Валерій Божик вирішив висловити свою щиру вдячність та підтримати тих, від кого залежить життя людей, хто находиться на передовій у боротьбі зі смертоносним вірусом COVID-19.

За його сприяння  виявилося можливим забезпечити медичних працівників Заставнівської центральної районної лікарні, закладів первинної медико-санітарної допомоги Заставнівського району засобами індивідуального захисту: костюмами, халатами, масками, рукавицями, багаторазовими захисними екранами, для забезпечення  додаткового  захисту  медиків, які працюють безпосередньо з пацієнтами та хворими в приймальному відділенні, процедурних кабінетах, палатах.

Попіклувався депутат і про медичних працівників Заставнівського пункту ОКУ «Чернівецький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф». Не залишилися поза увагою і лікарі інфекційного відділення Кіцманської ЦРЛ, куди, за ініціативи Валерія Божика, голова Заставнівської райдержадміністрації Дмитро Козарійчук доставив 100 захисних костюмів і 200 масок багаторазового використання, 25 екранів, рукавиці, питну бутильовану воду.

«Лікарі нині опинилися в критичній зоні ризику й потребують щонайбільшої допомоги. Їх не можна залишати незахищеними від небезпечного вірусу, - говорить голова Дмитро Козарійчук, - пандемія коронавірусу виявила ряд недоліків в медичній сфері, у тому числі і  забезпеченість медиків засобами індивідуального захисту, апаратами штучної вентиляції легенів. Тому ми заповнюємо цю прогалину.

Відрадно, що депутати Верховної Ради України від нашого району нам всіляко у цьому сприяють.

Вкотре Валерій Божик потурбувався про мешканців нашого краю та лікарів Заставнівської та Кіцманської ЦРЛ. І за це йому велика вдячність. Переконаний, що ми і надалі будемо працювати у цьому напрямку. 

Дуже шкода, що чисельні заклики дотримуватися суворих правил карантину не всі розуміють. Хтось насмішкується, хтось вважає, що лихо його омине, хтось взагалі зневажає будь-які обмеження. Яскравим прикладом є поведінка громадян, які масово  скуповуються у торгівельних точках, а також долучаються до недільних святкувань.

Простежуючи події минулої Вербної неділі, медики готуються до нової хвилі інфікованих після Великодніх свят. І оптимізму у передбаченнях немає».

Керівники району мають тверде переконання в тому, що ми не можемо собі  дозволити аби при контакті з пацієнтом лікарі були незахищені. Тому, кожен, хто може допомогти, не повинен залишатись осторонь.



Top