Поліцейські Чернівецької області зареєстрували 83 звернення щодо порушення виборчого законодавства

 

Правоохоронці працюють у посиленому режимі та цілодобово моніторять ситуацію щодо виборчого процесу, а також оперативно реагують на кожне повідомлення, пов’язане з порушенням виборчого законодавства.

За кожним зверненням співробітники поліції проводять ретельну перевірку та приймають рішення відповідно до чинного законодавства.

 Так, з початку передвиборної кампанії співробітники поліції зареєстрували 71 повідомлення з ознаками адміністративного правопорушення, ще 2 – кримінального.

На 12 осіб правоохоронці склали адміністративні протоколи за статтею 212-13 (Виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск) Кодексу України про адміністративні правопорушення. За іншими випадками незаконної агітації поліцейські проводять перевірку.

Факти кримінальних правопорушень наразі розслідують співробітники Шевченківського відділення поліції.

Слідчі поліції розпочали кримінальні провадження за ознаками частини 2 статті 160 (Підкуп виборця, учасника референдуму) та частини 2 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Інформує Заставнівське відділення поліції



Top