На Буковині ОТГ забезпечуватимуть розвиток культури та охорону пам’яток

 

Про це ішлося під час наради, яку провели з головами ОТГ

Розвиток культури забезпечуватимуть об’єднані територіальні громади Буковини.

Про це ішлося під час наради, яку із головами ОТГ провела заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації Ірина Ісопенко

– Завдяки децентралізації місцеві громади отримали значні повноваження і ресурси. Водночас до органів місцевого самоврядування перейшла величезна відповідальність за підвищення якості життя людей, за всебічний розвиток громади, в тому числі і культурний, – зазначила Ірина Ісопенко.

За її словами, новий адміністративний поділ підвищить роль локальної культури у житті кожної громади. Культурні особливості території усе частіше сприймаються як цінний набуток, можливості для розвитку традицій, туризму, ремесел, а отже – і економіки. Саме тому надзвичайно важливо передбачити у виконавчих комітетах об’єднаних територіальних громад структурні підрозділи або визначити осіб, відповідальних за реалізацію державної політики у сфері культури, охорони культурної спадщини, національностей та релігій. Зробити це слід до 1 січня 2021 року.

Крім того, у ОТГ повинні оновити та затвердити перелік культурних послуг, які надаватимуть у закладах на місцях. Також громади забезпечать збереження пам'яток культурної спадщини та організовуватимуть заходи щодо їх захисту від знищення, руйнування та пошкодження.



Top