Кому показники лічильників, а кому оплату за спожитий газ❓ Інформує «Чернівцігаз Збут»

 
Шановні читачі, ми регулярно отримуємо питання, які не стосуються сфери компетенції та роботи  компанії «Чернівцігаз Збут».
Тож нагадаємо, хто і за що відповідає на ринку газу нашого регіону.
ℹ️ В рамках процедури анбандлінгу (розділення) відбулося відокремлення операторів газорозподільних мереж або облгазів (АТ «Чернівцігаз» у Чернівецькій області) від безпосередньо компаній-постачальників блакитного палива (ТОВ «Чернівцігаз Збут»).
Внаслідок домовленостей із європейським енергетичним співтовариством Україна розділила транспортування, зберігання, видобуток та продаж газу.
Відокремлення платежів за розподіл та споживання газу як продукту відбулося в рамках цієї ж процедури у січні 2020 року.
Необхідно усвідомити, що до 2020 року ці два платежі були об'єднані в одному рахунку. Тому в жодному разі не йдеться про додаткові платежі.
 Отож, ТОВ "Чернівцігаз Збут" - постачальник блакитного палива для потреб усіх категорій споживачів. Зони відповідальності компанії: ☝️
✅ забезпечує купівлю газу для потреб клієнтів;
✅ надає сервіси та консультації через центри обслуговування та онлайн;
✅ інформує споживачів про ціну газу, порядок оплати, тощо;
✅ реєструє споживачів на інформаційній платформі ринку газу;
✅ ініціює виключення споживачів з інформаційної платформи ринку газу;
✅ нараховує оплату за спожитий газ (надсилає платіжку).
❗️ ТОВ "Чернівцігаз Збут" не приймає показники лічильників, не відповідає за доставку і якість газу. Це компетенція Оператора газотранспортної мережі та облгазів.
👉 АТ "Чернівцігаз" - оператор газорозподільних мереж на теренах краю (облгаз). Підприємство не продає блакитне паливо, а лише доставляє його споживачам, а також:
☑️ забезпечує облік газу по кожному споживачу, тобто приймає показники лічильників;
☑️ утримує газові мережі та обладнання в робочому стані;
☑️ регулює тиск в мережі, що спричиняє рух газу до споживача;
☑️ встановлює лічильники газу та перевіряє їх роботу;
☑️ приймає аварійні виклики та усуває аварійні ситуації;
☑️ нараховує плату за доставку (розподіл) газу споживачам.
🤝 Нагадаємо, після скасування державного регулювання цін на газ для населення, «Чернівцігаз Збут» продовжує безперебійну подачу блакитного палива всім категоріям споживачів. Задля зручності буковинців компанія розбудувала єдину в області мережу центрів обслуговування клієнтів та впровадила численні онлайн сервіси 🤝


Top