Що думають експерти про ОТГ (Об'єднання Територіальних Громад)

 

Будь-яка реформа приречена, якщо про неї мало що відомо населенню, а тому зміст і характер обізнаності населення, допомагає урядовцям коригувати першочерговість впровадження реформ.

Що знають Буковинці про урядові реформи і механізми більшої поінформованості жителів краю щодо їх запровадження, відповіді на ці запитання намагалися знайти учасники науково-практичного семінару який відбувся у Чернівцях за участі представників влади об'єднаних територіальних громад, громадських організацій, журналістів та науковців.

За словами Анатолія Круглашова, завідувача кафедри політології та державного управління ЧНУ. Ім. Ю. Федьковича, що в Україні проходять складні процеси, в тому числі реформування.

Хоча все це не завжди відбувається так просто і гладко, та результативно, кожен з подібних кроків влади потребує значного розуміння та впливу з боку суспільства.

Як повідомив Круглашов, що якраз про це вони і б хотіли поговорити, наскільки ефективно проводиться ця інформаційна політика в державі адже люди потребують підтримки та роз'яснення цих реформ.

Також ми попросили, висловити своє бачення експерта Ярослава Цуркана, начальника відділу адміністративно- територіальної реформи та децентралізації Чернівецької обласної ради, прокоментувати обізнаність людей щодо даної реформи.

Із слів Цуркана Ярослава, більшість обізнаних людей це жителі великих міст, ті хто живуть дальше від обласних центрів це люди які мало що можуть зрозуміти в даних реформах корисного тому, це вже як правило просто сільське сарафанне радіо яке збиває людей з толку, і в кінцевому результаті люди бояться закриттів садків та шкіл.

Поділися з друзями




Top