Членкині ГО «Буковинська медична громада» зустрілись з телеведучою Оксаною Мельник (фото)

 

2 квітня у стінах Чернівецької обласної науково-медичної бібліотеки голова та засновник організації ГО «Буковинська медична громада» Олена Бесединська разом зі своєю дружньою командою зустрілися із телеведучою Оксаною Мельник.

Довідка: Оксана Мельник - випускниця "Вищої Школи Media&Production" телеканалу 1+1 ", ведуча проектів: "Позаочі з Оксаною Мельник" (невідомі факти про життя відомих і талановитих особистостей), "Впізнаю", "Imagion". Оксана також є засновницею і директором першої MediaSchool у Чернівцях - "GeometriaMediaSchool".

«Епіграфом до нашої розмови стали слова самої пані Оксани Мельник, які вона опублікувала на своїй сторінці у Facebook: «Все, что происходит в нашей жизни — к лучшему. Иногда кажется — тупик, не получилось, не случилось, не сбылось. Оказывается не тупик, а крутой поворот, не конец жизни, а начало новой. И самые тяжкие разочарования превращаются в новые счастливые встречи», - зазначила Олена Бесединська.

Оксано, Ви фаталіст і справді вважаєте, що не буває випадкових зустрічей і подій у житті?

Оксана Мельник (О.М.): (Посміхається) Мені надзвичайно приємно, що Ви знаєте дану інформацію про мене, це означає, що готувались до нашої зустрічі! Так, я твердо переконана, що випадковостей у житті не буває! Всі події, які трапляються є наслідком наших вчинків, думок та переконань. При цьому, я вірю в долю - в кожної людини є свій, особистий шлях, який вона власне обирає для себе! Сильні особистості завжди ставлять перед собою великі цілі і твердо їх виконують, не дивлячись на перешкоди!

Оксано, як розпочинався Ваш курс, які були перші кроки?

О.М.: З самого дитинства я була особистістю, яку надзвичайно цікавило мистецтво, вокал, хореографія, проте найбільше мене вабив світ телебачення! З 14 років навчалась вокального мистецтва в Чернівецькому обласному центрі естетичного виховання "Юність Буковини", вже у 18 отримала титул в м.Києві "Юні таланти України".

Найцікавіша історія мого життя - це телеканал 1+1. Волею долі я потрапила на навчання у "Вищу школу Media&Production" телеканалу 1+1, яку успішно завершила і отримала можливість стажування в найкращому media холдингу країни. З цього моменту життя вщент змінилось (Посміхається)

«Позаочі з Оксаною Мельник», невідомі факти прл життя відомих і талановитих особистостей. Пані Оксано, хто з гостей програми запам’ятався Вам найбільше?

О.М.: У зв'язку зі своєю професією - телеведуча, я спілкуюся з надзвичайно великою кількістю справжніх особистостей. Кожний з них цікавий та оригінальний по своєму! Щодо проекту: "Позаочі з Оксаною Мельник" - мені подобається кожний гість програми, виокремити когось одного не взмозі! Два сезони проекту позаду, проте ми підтримуємо зв'язок майже з кожним. Це приємно вражає!

В дійсності все інакше, ніж насправді». Відомий вислів Антуан де Сент-Екзюпері. Як на Вашу думку, можливо це і є відображенням самої суті телебачення?

ОМ.: В деякій мірі і так і ні! Оскільки є проекти, які базуються виключно на сценарії та постановці, про те є і такі програми, які не знімаються в записах а виключно ведуться в прямому ефіри, у яких ти не маєш правила на помилку! Телебачення - це надзвичайно цікавий світ, який стимулює людей розвиватися, крокувати вперед і не здаватись!

Оксано, Ви – чернівчанка, а вимова у Вас зовсім не чернівецька і говорите ви красивою українською літературною мовою. Це щоденна робота над собою?

ОМ.: Звичайно, це постійні заняття з ораторсткої майстерності, тренування артикуляції, тембру голосу та поповнення словникового запасу. В мене існує золоте правило, якого дотримуюсь кожного дня: читати не меньше 40 сторінок на день! Це приємна звичка, яка вкарбувалась у режим дня. Оскільки читаючи, людина збагачує свій словниковий запас, розвиває мислення, інтелект і кругозір. Раджу всім перейняти моє правило та розпочати читати з сьогоднішнього дня!

Які у Вас літературні вподобання?

ОМ.: Надаю перевагу книгам, які стосуються саме саморозвитку, бізнес-літературі, лайф-коучінгу. Це Карнегі, Стівен Кові, Наполеон Хілл і т.д. Також надихають біографії сильних та успішних жінок, з них варто брати приклад!

А чи вчитеся Ви у своїх колег? Кого з телеведучих вважаєте своїм вчителем, а кого – прикладом для наслідування?

ОМ.: У своїй роботі орієнтуюся на топ-рівень, тому взірцем для себе вважаю Опру Уїнфрі та Ларрі Кінга. Це журналісти, які відносяться до своєї роботи не формально, а мають щирий інтерес до людей, намагаються допомогти тим, людям, яким необхідна допомога. Також імпонують ведучі, які щоденно і наполегливо працюють над собою, вміють виходити зі своєї зони комфорту та йти впевнено до цілі.

"Сильні люди поважають тільки силу" чи погоджуєтесь із цим твердженням?

ОМ.: Сформулюю дане твердження по іншому: "Сильні мають оточувати себе сильними особистостями, адже слабкі тебе тягнуть донизу, а достойне оточення – стимулює!"

Оксано, Ви очолюєте команду однодумців і професіоналів. Ваша команда – це команда зірок чи зіркова команда? Адже існує думка, що зіркова команда приречена на успіх, а команда зірок на провал?

ОМ.: Якщо мова йде про співпрацю із сильними особистостями та знавцями своєї справи - це лише позитив. Коли ж ми говоримо, про таке явище, як зіркова хвороба - ставлення моє критично негативне! В цьому випадку переконана - провал - гарантований!

Вам легко делегувати повноваження, чи є прагнення все перевіряти, контролювати і робити самостійно?

О.М.: Такий стиль керування властивий лідерам-початківцям, і якщо не навчитися правильному менеджменту, то результат буде не на високому рівні! Якщо Ви маєте на меті зростання досягнень, потрібно навчатись більш ефективним методам управління. Один з яких гласить: "Твоя команда - твої однодумці, потрібно завжди вислуховувати пропозиції колег та приймати рішення обдумано та виважено! Оточуй себе сильними людьми!"
Відомий американський футбольний тренер Кнут Рокн сказав фразу «Світ любить переможців, переможені його не цікавлять». Знаю, що ви любите і часто цитуєте цей вислів. Робота телеведучої проста і цікава чи складна і важка.

Перемоги даються дорогою ціною і що лишається за кадром?

О.М.:Наша професія вимагає повної віддачі, постійним збагаченням актуальної інформації, щоденною працею над собою, як в інтелектуальному так і фізичному плані. Досить часто для цього доводиться жертвувати особистим життям, часом... Проте, якщо це ваше покликання, це для вас улюблена робота і є справжньою віддачею, яка компенсує усі негаразди. Головне – іти за своїм покликанням, робити те, що тобі подобається, лише такий шлях приведе до успіху.

Відомий вислів кутюр’є Коко Шанель - «Мені все одно, що ви про мене думаєте. Я про вас не думаю взагалі» Як ставитесь до думки оточуючих про Вас? Що порадите: потрібно приділяти багато уваги думці оточуючих ?

О.М.: Людина, що працює на результат, ніколи не буде розмінюватися на плітки та критику. Це вибиває з колії, висмоктує енергію, що потрібна для ефективної роботи. Я називаю певний тип людей «люди-реп’яхи» - при перших же ознаках успіху вони чіпляються до тебе, паразитують на твоїх досягненнях, відволікають та збивають зі шляху. Потрібно в собі розвивати стійкість до таких «психічних інфекцій», самому обирати та формувати вдасне оточення. Рахуватися потрібно з думкою тих людей ,котрі самі вже досягли висот.

Оксано, розкажіть детально про «GeometriaMediaSchool», засновником та директором якої Ви являєтесь?

О.М.: «GeometriaMediaSchool» - це media школа багатьох напрямків. Вона розрахована на наступні курси: - "Оратоська майстерність"; - "Успішний ведучий 21 століття"; - "Акторська майстерність". Я пишаюсь тією командою, яка працює наразі над цим проектом. Це особистості, які живуть своєю роботою, а це найголовніше! По цьому питання ми з Вами можемо спілкуватись дуже багато, тому краще запрошую всіх бажаючих до нас в "GeometriaMediaSchool"!

Пані Оксано, на завершення розмови - Ваші побажання нашим гостям?

О.М.: Завжди ідіть до кінця, не зосереджуйтесь на негативних думках, емоціях, плітках та невдачах і у Вас все вийде! Завжди крокуйте в ногу з часом! Це важливо!

Прес-центр ГО «Буковинська медична громада» для сайту "Заставна Сьогодні"

{phocagallery view=category|categoryid=3|limitstart=0|limitcount=0|detail=1|displaybuttons=1|enableswitch=1|piclens=1}



Top